NaslovnaRAZONODAVidovnjak iz Nemačke opisao je ubice

Vidovnjak iz Nemačke opisao je ubice

Krajem 1977. godine u Los Anđeles uvukao se strah. Policija je tragala za ubicom koji je silovao i davio mlade žene i njihova naga tela ostavljao pokraj puta. Prva žrtva bila je Jolanda Vašington, prostitutka čije telo je pronađeno na jednoj padini u predgrađu Los Anđelesa. Na njenom vratu bili su vidljivi tragovi davljenja dok su na rukama ostali ožiljci od konopca kojim je bila vezana.   Pre nego što je ubijena, bila je silovana a njeno telo je nakon smrti, oprano da bi nestali tragovi.  

Tokom narednih pet meseci ubijeno je ukupno 12 ženskih osoba, starosti između 12 i 18 godina. Policija je u početku mislila da su žrtve samo prostitutke. Ali, uskoro je ubijeno pet devojaka koje nisu bile prostitutke i živele su u predgrađu. U naseljima srednje klase.

Policija je u jednom trenutku dobila poruku iz Nemačke, od nekog vidovnjaka, koji je tvrdio da se radi o dve osobe, rodbinski povezane i da su poreklom Italijani. Policija toj dojavi nije dala značaja. A, kako se kasnije ispostavilo, radilo se upravo o dva muškarca, rođacima, italijanskog porekla.

U januaru 1978. godine policija je optužila  Keneta Bjankija i Anđela Buona za deset ubistava. Oni su bili rođaci i italijanskog porekla. Bjanki je pobegao u državu Vašington gde je uhapšen zbog silovanja i ubistva još dve žene.


Žrtve

Osuđeni su na kazne doživotnog zatvora.  Bjanki je i dalje u zatvoru dok je Buono umro od infarkta 2002 godine.  

U vezi sa ovim slučajem kasnije se pojavio jedan interesantan detalj. Dva policajca su jedne noći krajem 1977. godine zaustavili Ketrin Lori, devojku koja je te večeri išla do drugarice. Policajci su joj tražili dokumenta i kroz razgovor sa njom shvatili da je Lirin otac bio Piter Lori, glumac iz filma Kazablanka. Policajci su bili njegovi veliki fanovi. Pozdravili su Ketrin i otišli svojim putem.


Anđelo Buono

Nekoliko meseci kasnije, kada su uhapšeni „davitelji sa padine”,    Ketrin je u novinama videla slike Bjankija i Buona. Ona je u njima prepoznala dva policajca koji su je zaustavili.  Zaključila je da je imala sreće i da je ostala živa samo zahvaljujući činjenici da su oni voleli uloge njenog oca. Inače, ubice su često oblačili policijske uniforme i hapsili devojke koje su kasnije silovali i ubijali.


Kenet Bjanki

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Vidovnjak #Nemačke #opisao #ubice

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja