NaslovnaRAZONODAIzbačeni iz aviona zbog mirisa tela – tvrde da je u pitanju...

Izbačeni iz aviona zbog mirisa tela – tvrde da je u pitanju boja kože

NjUJORK – Trojica putnika, Afroamerikanaca, kojima je u januaru naređeno da izađu iz aviona Ameriken erlajnsa tužili su tu američku avio-kompaniju, navodeći da su žrtve rasne diskriminacije.

Trojica Afroamerikanaca podnela su u sredu tužbu federalnom sudu u Njujorku.

Oni su naveli u tužbi da im je rečeno da napuste avion koji je trebalo da poleti iz Feniksa u američkoj državi Arizoni, ističući da su primetili da je još petorici Afroamerikanaca takođe naređeno da napuste avion.

Trojica Afroamerikanaca, koji se nisu poznavali i koji su sedeli u različitim delovima aviona, rekli su da im je zaposleni u avio-kompaniji rekao da im je naređeno da napuste avion jer se stjuardesa navodno požalila na neprijatni miris tela putnika. Afroamerikanci su rekli da su bili meta isključivo zbog svoje rasne pripadnosti.

Avio-kompanija je ponudila da im rezerviše drugi let, ali kada je posle otprilike sat vremena postalo jasno da nema drugih dostupnih letova za Njujork te večeri, Afroamerikancima je dozvoljeno da uđu u avion koji su prethodno napustili.

Ameriken erlajns je saopštio da istražuje taj slučaj, navodeći da tvrdnje navedene u tužbi ne odražavaju osnovne vrednosti za koje se zalaže kompanija, niti njenu brigu o ljudima.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Izbačeni #aviona #zbog #mirisa #tela #tvrde #pitanju #boja #kože

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja