NaslovnaPLANETAĆerka osramoćenog Endrua dolazi u centar pažnje

Ćerka osramoćenog Endrua dolazi u centar pažnje

Princeza Beatris, ćerka osramoćenog princa Endrua, navodno je zamoljena da preuzme zadatke Kejt Midlton u kraljevskoj porodici, dok je princeza od Velsa podvrguta lečenju nakon što joj je dijagnostifikovan rak.

„Beatris bi volela da to postane trajna situacija. Beatris se oseća dobro u centru pažnje i bila bi presrećna da postane radni član kraljevske porodice“, rekao je izvor za magazin „Life and style“.

Kejt Mildton (42) je objavila da boluje od raka, nakon meseci nagađanja o njenom zdravstvenom stanju.

Princ Vilijam i Kejt Midlton sa decom Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Moj medicinski tim je stoga savetovao da treba da se podvrgnem ciklusu preventivne hemoterapije i sada sam u ranoj fazi tog lečenja. Trebalo mi je vremena da se oporavim od velike operacije da bih započela svoje lečenje. Ali što je najvažnije, trebalo nam je vremena da objasnimo sve deci na način koji je prikladan i da ih uverimo da ću biti u redu“, rekla je u martu Kejt Midlton.

Izvor je ranije rekao za pomenuti magazin da će proći neko vreme pre nego što se Kejt vrati na dužnosti višeg člana kraljevske porodice.

„Iako niko ne tera Kejt da uradi bilo šta osim da se oporavi, ona i dalje oseća veliki pritisak da se vrati svojim obavezama i da bude još savršenija nego ranije. Njoj treba vremena da se izleči, ali briga o deci, Vijamu i njena odgovornost prema poslu teško opterećuju Kejt“, naveo je izvor.

Princeza Kejt, koja ima troje dece – princezu Šarlot, princa Džordža i princa Luija, oseća potrebu da se što pre vrati poslu.

Princeza Beatris, Edoardo Mapeli MociBeatris i Edoardo Mapeli Moci Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

„Ona ne želi da je svet vidi ovakvu, ali ni da više da odlaže povratak na posao princeze“.

Kejt je poslednji put viđena u javnosti sredinom marta, kada su ona i princ Vilijam snimljeni kako napuštaju farmu u blizini rezidencije u Vindzoru. Poslednji put je obavila zvaničnu kraljevsku dužnost u decembru, kada se pridružila kraljevskoj porodici na tradicionalnoj šetnji do božićne jutarnje službe na imanju Sandringem.

Dalje javne angažmane princeza je odložila u januaru, kada je podvrgnuta neodređenoj operaciji abdomena. Kensingtonska palata je prvobitno objavila da će se Kejt oporavljati od operacije u naredna tri meseca, ali njena neočekivana dijagnoza raka sprečila ju je da se vrati na javne dužnosti nakon tog vremenskog okvira.

Beatris i Edo; Foto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

U međuvremenu, princeze Beatris i Judžini su obavljale više kraljevskih dužnosti. Sada se čini da će Beatris dobiti još više prostora da se dokaže.

Ona je ćerka princa Endrua, koji je optužen sa silovanje i pedofiliju na imanju osuđenog pedofila Džefrija Epstajna. Beatris je starija ćerka princa Endrua i Sare, vojvotkinje od Jorka. Ona je bratanica kralja Čarlsa i sada je deveta u redu za britanski presto.

Beatris je pohađala školu Sveti Đorđe pre nego što je studirala na Goldsmit koledžu, gde je diplomirala istoriju. Kratko je bila zaposlena u Forin ofisu i Soni Pictures pre nego što se pridružila softverskoj kompaniji Afiniti kao potpredsednica za strateško partnerstvo.

Beatris takođe privatno radi sa brojnim dobrotvornim organizacijama, uključujući Teenage Cancer Trust. Udala se 2020. za Edoarda Mapelija Mocija, investitora za nekretnine i italijanskog plemića rođenog u Engleskoj. Njihova ćerka Sijena je rođena u septembru 2021.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ćerka #osramoćenog #Endrua #dolazi #centar #pažnje

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja