NaslovnaRAZONODAŽenske tašne vredne milione dolara odmah se razgrabe

Ženske tašne vredne milione dolara odmah se razgrabe

Najskuplje ženske tašne na svetu pokreću mnoga pitanja u vezi sa svojom stvarnom vrednošću. Dok je nesumnjivo da najskuplje tašne na svetu nude vrhunski kvalitet i ekskluzivnost, njihov statusni simbol i prestiž su veliki deo njihove vrednosti. Za mnoge kupce, vrednost ovih tašni leži ne samo u materijalima i izradi, već i u društvenom statusu i emocionalnom zadovoljstvu koje donose. Iako se može tvrditi da je visoka cena delom rezultat besa prebogatih dama koje žele da potvrde svoj status, mnogi vlasnici ovih tašni takođe vide u njima umetnička dela i investicije koje vredi imati.

Brendovi kao što su Hermès, Chanel i Mouawad imaju dugogodišnju tradiciju luksuza i kvaliteta. Kupci plaćaju i za reputaciju i prestiž koji dolazi sa vlasništvom nad proizvodima ovih brendova.

Zašto neke tašne toliko koštaju?

Za ove tašne koriste se najfiniji, izuzetno skupi i retki materijali,poput krokodilske i jagnjeće kože, dijamanata, zlata i platine.

Svaka ova tašna je ručno izrađena, što zahteva visok nivo stručnosti i mnogo vremena. Ovaj ručni rad garantuje kvalitet i jedinstvenost svake tašne.

Ove tašne se često proizvode u veoma malom broju, što im daje ekskluzivnost. Ograničena dostupnost i dugo vreme čekanja na određeni model, povećavaju njihovu vrednost na tržištu.

Najskuplje tašne na svetu često imaju jedinstvene dizajne i inovativne elemente koji ih čine umetničkim delima. Dizajneri ulažu mnogo truda u stvaranje nečega što nije samo funkcionalno, već i estetski privlačno.

Bez sumnje, posedovanje ovakvih tašni je i statusni simbol. Prebogate dame često koriste ove tašne kao način da pokažu svoj društveni status i bogatstvo.

Mnoge od ovih tašni zadržavaju ili čak povećavaju svoju vrednost tokom vremena, što ih čini dobrim investicijama. Na primer, Hermès Birkin tašne često se veoma skupo preprodaju.

Evo nekoliko najpoznatijih i najskupljih tašni, kao i razlozi zbog kojih su tako cenjene:


Chanel Diamond Forever Classic Bag

Cena: Oko 261.000 dolara

Razlog: Ova tašna je izrađena od krokodilske kože i ukrašena sa 334 dijamanta ukupne težine 3,56 karata. Kopča i lanac su napravljeni od belog zlata, što dodatno povećava njenu vrednost. Šanel proizvodi samo ograničen broj ovih tašni, čineći ih veoma poželjnim i skupim kolekcionarskim predmetima.

Lana Marks Cleopatra Clutch

Cena: Oko 400.000 dolara

Razlog: Ova tašna je popularna među poznatim ličnostima zbog svog elegantnog dizajna i visokokvalitetnih materijala. Napravljena je od krokodilske kože i ukrašena belim zlatom i dijamantima. Postoji samo jedan komad Kleopatra Klač torbice svake godine, što je čini veoma ekskluzivnom i skupom.

Hermès Birkin Bag


Cena: Može dostići i više od 500.000 dolara

Razlog: Birkin tašne su poznate po svojoj luksuznoj izradi i ograničenoj dostupnosti. Napravljene su od visokokvalitetnih materijala poput krokodilske, jagnjeće kože i drugih egzotičnih koža. Često su ukrašene zlatnim ili platinastim detaljima i dijamantima. Pored toga, proces izrade jedne Birkin tašne može trajati i do 48 sati, što dodatno doprinosi njihovoj ekskluzivnosti i visokoj ceni. Međutim, ne možete je jednostavno kupiti koliko god novca imate, jer postoji dugačka lista čekanja, a proizvodi se ograničeni broj torbi godišnje. Ova tašna je statusni simbol i omiljena je među poznatim ličnostima, kao što su Viktorija Bekam i Kim Kardašijan. Njihove kolekcije Birkin torbi vrede milione dolara.

Ova torba nosi ime po britansko-francuskoj glumici Džejn Birkin. Nastala je slučajno tokom leta 1980-ih, kada je Džejn Birkin putovala avionom između Pariza i Londona. Direktor modne kuće Hermès, Žan Luj Dim, sedeo je pored nje, a sadržaj njene torbe završio je na podu. Kako bi rešio problem, predložio joj je da osmisli idealnu torbu a Džejn je na papirnoj kesi skicirala kakva torba joj je potrebna. 


@bellathuha Hermès Kelly Rose Gold Bag – USD 2 Million. Love HM#BellaThuHa #Hermes ♬ I Love You So – Maher Zain

Hermès Kelly Rose Gold Bag

Cena: Oko 2 miliona dolara

Razlog: Dizajnirana u saradnji sa juvelirskom kućom Pierre Hardy, ova tašna je izrađena od čvrstog ružičastog zlata i ukrašena dijamantima. Izgleda poput krokodilske kože i ima delikatne zlatne detalje koji su ručno izrađeni. Zbog visokog kvaliteta materijala i detaljnog ručnog rada, ova tašna se smatra umetničkim delom, što opravdava njenu izuzetno visoku cenu.


Mouawad 1001 Nights Diamond Purse

Cena: Oko 3,8 miliona dolara

Razlog: Drži Ginisov rekord za najskuplju torbicu na svetu. Izrađena je od 18-karatnog zlata i ukrašena sa 4.517 dijamanata, uključujući 105 žutih, 56 ružičastih i 4.356 bezbojnih dijamanata. Dizajnirao ju je Robert Muavad, a njena jedinstvenost i luksuzni materijali čine je izuzetno dragocenom.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ženske #tašne #vredne #milione #dolara #odmah #razgrabe

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja