NaslovnaLjUBAV I PSIHOLOGIJAAustralijanka i momak iz džungle

Australijanka i momak iz džungle

Australijanka iz Kvinslenda Džordan Hauenšild je u decembru skrolovala Instagram, kada je slučajno naišla na profil 24-godišnjeg Pitiuruka. Tada je odlučila da pošalje poruku čoveku iz Ekvadora sa željom da sazna više o njegovoj kulturi i načinu života u amazonskoj šumi.

“Naišla sam na ovog divnog čoveka koji je objavljivao neverovatne sadržaje u zemlji o kojoj nisam znala ništa. Bila sam zaintrigirana kako ljudi i dalje žive ovakvim načinom života i nekako sam znao da postoje plemena u Amazonu, ali nikad nisam odvojila vreme da naučim o tome. Kliknula sam na njegovu stranicu i poslala mu poruku“, rekla je 26-godišnja Džordan za The Sun.

Rizik koji se isplatio

Ona kaže da spada u ljude koji smatraju da se rizik isplati: “Nikad se ne zna, možda jednostavno na kraju nađeš magiju za koju nisi znao da postoji. Moja se slučajno našla na drugom kraju sveta, u zemlji za koju nikad nisam čula i čiji jezik ne govorim.”. 

 

 

Momak iz džungle i devojka iz grada

Te noći je poslala poruku Pitiuruku rekavši da je “lep“ i zamolila ga da je nauči o svojoj kulturi. “Nisam mogla da verujem da mi je neko iz amazonske džungle, u toj egzotičnoj zemlji, upravo odgovorio. Za devojku koja živi zapadnjačkim životom na obali u Kvinslendu, koja uvek ide na plažu, koja živi u kući, da bi razgovarati sa nekim iz Amazona koji živi u kolibi, bilo je tako nadrealno“, priseća se ona kako su počeli da komuniciraju.

Pitiurukova porodica se nalazi u provinciji Pastaza, u kantonu Pujo Amazonija Ekvador, a rade kao vodiči koji turistima pokatzuju kulturu predaka. Posle četiri meseca ćaskanja na mreži, Džordan je donela odluku da ode i lično upozna Pitiuruka.

 

 

Odmah su “kliknuli”

Posle preko 30 sati putovanja stigla je nošena žarkom željom da upozna svog prijatelja. Nije joj bila prepreka što ne govore isti jezik niti što su odrasli u potpuno drugačijim kulturama. 

“Ja prosto nisam mogla da poverujem da je on stvaran. Bio mi je prvi put u Ekvadoru i samo sam htela da budem sigurna da iskazujem poštovanje, ali jednostavno nisam mogla da izbrišem osmeh s lica”, opisuje ona svoj susret.

Priča kao iz filmova

Tokom njenog boravka u Ekvadoru, bliskost se povećavala. “Iskreno, nisam imala pojma kakav će biti moj odmor, ali sve što mogu reći jeste da je bilo kao na filmu. Sve je bilo kao u bajci. Bilo je bolje od bilo kog sna”, rekla je ona.

Džordan je morala da se vrati u Australiju i podelila je njihovu ljubavnu priču na društvenim mrežama gde je postala viralna sa preko šest miliona pregleda. Morali su da pričekaju godinu dana da bi se opet videli ali u sve to je uskočio “Fight Center” koji je finansirao Džordanin let natrag u Ekvador kako bi ponovno videla Pitiuruka.

“Oboje smo bili u suzama jer nismo očekivali da se vidimo još godinu dana“, objasnila je ona, dodajući da se trudi da sredo sve poslove kod kuće kako bi mogla da ostane sa svojim dragim nekoliko meseci.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Australijanka #momak #džungle

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja