NaslovnaREGIONHrvatskom vojniku preti višegodišnja kazna zatvora

Hrvatskom vojniku preti višegodišnja kazna zatvora

Nepuna četiri meseca od stravičnog događaja u Zadru, kada je u stanu na Bulevaru američki staford terijer teško izgrizao 82-godišnjakinju koja je vrlo brzo podlegla stravičnim povredama, zadarsko tužilaštvo završilo je istragu i podiglo optužnicu protiv 28-godišnjeg vlasnika psa – unuka preminule.

Optuženi mladić je u fokus javnosti došao i jer je pripadnik vojske Hrvatske, a tereti se za teško delo protiv opšte sigurnosti zbog čega mu preti kazna višegodišnjeg zatvora.

Optužnica 28-godišnjaku stavlja na teret da je između 29. i 30. januara 2024. u stanu u Zadru u kojem je živela oštećena zajedno s članovima porodice, svestan da je njegov pas opasan i da bi mogao ugroziti život ljudi, kao i da takvog psa ne sme ostaviti drugim osobama na čuvanje, postupio protivno zakonu. Tereti se da je ostavio psa na čuvanje baki kojoj je taj pas naneo teške i po život opasne povrede usled kojih je ona preminula.

Uviđaj na mestu užasa u saradnji sa zadarskim policajcima odradili su i pripadnici Vojne policije. U razgovoru za Zadarski list, K.L., ćerka pokojne penzionerke, posvedočila je da je živela s majkom u stanu te da je spavala u kobnom trenutku napada psa.

– Grozno se osećam, zatvorila sam se u sebe, svi me ignorišu, ne mogu da jedem niti da spava. Samo plačem. Ta scena u kojoj sam pronašla krvavo, mrtvo telo majke kako leži na podu, stalno mi je pred očima. Moram kod psihijatra, bojim se da ću poludeti – ispričala je za Zadarski list K.L., dodajući da se njena soba nalazi nadrugom kraju u odnosu na dnevni boravak, gde je majka spavala. Stoga, kako je rekla, nije čula nikakvu buku koju je mogao prouzročiti napad psa.

Probudila se u 4.40 sati kako bi išla na posao i pronašla majku mrtvu u krvi.

– Prišla sam i ispipala majčino telo, bilo je hladno. Onda sam vrisnula i pozvala Hitnu pomoć, a oni su zvali policiju – otkrila je još ćerka pokojnice.

Prema njenim rečima, optuženi je u više navrata psa ostavljao kod njih na čuvanje, a pre tragičnog događaja, kod njih je bio sedam, osam dana. Tvrdila je da je pas, inače, bio miran, ali je poslednja dva dana pokazivao agresivnost i režao na nju, pa je upravo zbog toga imala u planu da pozove rođaka i zamoliti ga da ga odvede iz stana.

Kurir.rs/Jutarnji

Preneo: R.J.

Kurir

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Hrvatskom #vojniku #preti #višegodišnja #kazna #zatvora

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja