NaslovnaREGIONLetovanje u Neumu 2024, cene apartmana, polupansiona i hrane

Letovanje u Neumu 2024, cene apartmana, polupansiona i hrane

Jedina morska destinacija u Bosni i Hercegovini postaje sve popularnija među turistima sa Balkana.

Interesovanje za Neum u Srbiji nije veliko, destinacija nije atraktivna kao Grčka, Turska ili Egipat, ali mnogi ga vole i hvale zbog blizine, povoljnih cena i čistog mora.

Duž obale Neuma prostiru se uređene šljunkovite plaže, a na samo par minuta od mora su hoteli koji u svom sklopu imaju i privatne plaže.

Ako biste da se smestite u hotelu sa četiri zvezdice,polupansion po osobi u junu i septembru kreće se od 40 do 65 evra.

U julu i avgustu te cene su od 50 do 80 evra.

Što se tiče apartmana, njih preko Bookinga možete da nađete od 35 evra, pa nadalje, u odnosu na lokaciju i opremljenost.

Mesto za porodični odmor

Ovo letovalište ima veliki broj hotela, vila, apartmana, konačišta, motela i soba za izdavanje, a prema preporuci turističkih radnika, idealno je mesto za porodični odmor po povoljnim cenama iako je u odnosu na prethodne sezone sve poskupelo.

Osim velikog broja turista koji u Neum dolaze sa svih strana Balkana, česti gosti su stanovnici Bosne i Hercegovine. Udaljenost Neuma od Beograda je 498 kilometara, a putuje se nešto manje od 8 sati.

U hotelima uglavnom borave strani gosti, dok domaći i dijaspora u većem broju počinju da dolaze u špicu sezone. Kada je u pitanju privatni smeštaj, on počinje da se puni od 15. juna.

Cene smeštaja su u odnosu na prošlu godinu veće za oko 5-10 odsto, objavio je “Klix”, ali i pored toga, niže su u odnosu na cene u susednim zemljama koje izlaze na Jadransko more.

Vreme u Neumu i temperatura mora

Bosansko-hercegovačko letovalište prekida dalmatinsku rivijeru i zbog svoje lokacije je jedan od gradova koji imaju najviše sunčanih dana tokom cele godine. U njemu vlada mediteranska klima zbog čega su leta duga i topla.

Trenutna temperatura Jadranskog mora kod Neuma je 20,4 stepeni Celzijusa što je hladna i okrepljujuća voda, ali mnogima već odgovara za kupanje. Tokom jula i avgusta temperatura morske vode je viša od 25 stepeni.

Ponuda turističkih agencija se uglavnom odnosi na hotelski smešta i pansionsku uslugu. U junu, u luksuznom hotelu sa četiri zvezdice je polupansion od 57 do 71 evro po osobi po danu, u dvokrevetnoj sobi sa pogledom na more.

Hotel sa četiri zvezdice, udaljen jedan minut hoda od plaže, nudi smeštaj i pansionske usluge od 59 do 89 evra po danu po osobi. U cenu je uračunato korišćenje bazena, wifi, parking i druge usluge.

Cena boravišne takse je od 0.80 do 1 evro, u zavisnosti od termina, a deca ne plaćaju ovu takvu.

Ležaljke i suncobran 5 evra dnevno


U ponudi ovog aranžmana se navodi da je cena ležaljke i suncobrana po 5 evra po danu. Sedmodnevni aranžman u hotelu po ceni od 413 evra je na bazi polupansiona, a za decu do 12 godina je besplatno.


U ponudi je i 7 polupansiona već od 198 evra, dok se za dete od 7 do 12 godina smeštaj na pomoćnom ležaju plaća 50 odsto.


Na Bukingu, za prvu polovinu juna, deset noćenja u vilama i apartmanima za dve odrasle osobe je od oko 35.000 do 70.000 dinara, u zavisnosti od kvaliteta smeštaja i lokacije. Iznajmljivanje dvokrevetne sobe za dve odrasle osobe je od oko 3.000 do 7.000 dinara, i u skuplje ponude uključen je i doručak.

Kakve su plaže

Turistički radnici poručuju da je boravak u ovom mestu prava klimatska terapija, ne samo tokom leta, već cele godine. Čisto more, vazduh je čist primorski, preporučuju se šetnje obalom, i u ponudi su razni sportovi na vodi, skijanje na vodi, vožnja skuterom, ronjenje, vožnja čamcima i drugo. Neum je idealan da se izolujete, pobegnete iz velikog grada i uživate u prirodnoj znamenitosti, a to je park borova, koji se prostire duž cele obale.

Plaže su šljunkovite i betonske, a turisti najviše vole plaže :

Mimoza

Jazina

Zenit

Neum

Feral beach

Neum ima četiri gradske plaže. Ove plaže su pogodne za neplivače i malu decu jer su uređene tako da je ulaz u more postepen.

Kolike su cene ručka

Turisti koji su letovali u Neumu tvrde da su cene prihvatljive za većinu turista, i sve je jeftinije nego u Hrvatskoj ili Crnoj Gori.

Na sajtovima luksuznih restorana mogu se naći cenovnici, a među njima je obilan doručak: omlet omlet, šunka, sir, džem i maslac, krem i topli napitak, za oko 950 dinara.

hobotnica – 1.550 dinara

pileća salata – 1.195 dinara

špagete sa plodovima mora – 1.195 dinara

riblja čorba – 418 dinara

kobasice na žaru – 956 dinara

sezonska salata je – 298 dinara

sladoled – 179 dinara

palačinka – oko 400 dinara

U onlajn cenovnicima restorana i kafića se navodi da je espreso kafa 3 KM – 179 dinara, kafa sa šlagom 4 konvertabilnih maraka (KM) ili 239 dinara. Piva su oko 5 i 6 KM, što je do 358 dinara. Voda 0.75 l u restoranu je 5 KM ili oko 300 dinara.

Kurir.rs/B92/Blic

Bonus video:

07:29

ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE

Kurir

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Letovanje #Neumu #cene #apartmana #polupansiona #hrane

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja