NaslovnaLjUBAV I PSIHOLOGIJANaučnici dali odgovor na pitanje da li je seks najbolji trening

Naučnici dali odgovor na pitanje da li je seks najbolji trening

Svi smo svjesni činjenice da seks nije lak poduhvat i da smo posle akcije umorni i izmoreni.

Naravno, ovaj osjećaj nam prija i čini da se osjećamo prijatno i opušteno, ali da li seks može biti zamjena za trening? Mnogi misle da može jer umor i znoj to jasno dokazuju, dok drugi tvrde da je trening jedna stvar, a seks druga.

Zahvaljući naučnim studijama koja su se pozabavile ovim pitanjem, istraživači su otkrili sledeće:

Naučnici su testirali veliki broj muškarca i žena i htjeli su da utvrde da li seks dovodi do tjelesnih promjena kao što to radi trening i da li seks može da ga zamijeni. Posle mnogobrojnih ispitivanja, naučnici su zaključili da može i da seks troši veliki broj kalorija.

Ako upražnjavate seks, onda ćete u periodu od jednog minuta gubiti o oko 4-5 kalorija, što znači da ćete za sat vremena potrošiti oko 300 kalorija. Ipak, naučnici kažu da se seks ne može smatrati treningom iz prostog razloga jer ne utiče na muskulaturu i povećanje mišićne mase.

Seks je najpribližniji kardio treningu, jer pokreće veliki dio mišića, ubrzava srčani rad i dovodi do pojačanog trošenja kalorija, pa ako ste neko ko mrzi kardio treninge, onda je seks odlična zamjena. Međutim, ako hoćete da poradite na masi, definiciji i fizičkom izgledu, onda je trening u teretani neizbježan prenosi Borba.me iz Muškog magazina.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Naučnici #dali #odgovor #pitanje #seks #najbolji #trening

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja