NaslovnaREGIONSrdačan susret Dodika i Putina

Srdačan susret Dodika i Putina

Predsednik Repubilke Srpske Milorad Dodik sastao se u četvrtak sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Sankt Peterburgu!

Dodik i Putin su se srdačno pozdravili pre početka razgovora.

– Oprostite – izvinio se Putin što je kasnio na sastanak.

Susret u Sankt Peterburgu bio je inače njihov peti sastanak u prethodne dve godine. Sastanku su prisustvovali ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i pomoćnik u Kremlju Jurij Ušakov.

pic.twitter.com/O3hXwhFs9U


— Pluton (@Pluton45873221) June 7, 2024

– Moskva stoji iza nastojanja Republike Srpske da se poštuje slovo Dejtonskog sporazuma i to se videlo na sastanku s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sankt Peterburgu koji je pun prijateljstva i razumevanja prema Srpskoj. Rusija je garant Dejtona i ponašala se u skladu sa slovom Dejtona. Rusija je zemlja koja je veoma razočarana nepartnerstvom i sporazumima sa Zapadom jer su svi sporazumi koji su dosad postignuti od strane Zapada bili potpuno devastirani kao što je Minski sporazum – napisao je Dodik.

Москва стоји иза настојања Републике Српске да се поштује слово Дејтонског споразума и то се видјело на састанку с предсједником Русије Владимиром Путином у Санкт Петербургу, који је пун пријатељства и разумијевања према Српској.

Русија је гарант Дејтона и понашала се у складу… pic.twitter.com/EeHZiTeffj


— Милорад Додик (@MiloradDodik) June 6, 2024

Predsednik Srpske Milorad Dodik naglasio je da je Zapad zloupotrebio dobru volju Rusije da očuva stabilnost i mir.

– Na sastanku smo konstatovali da globalna zajednica nije podržala inicijative koje su išle za tim da se zloupotrebi mehanizam iz poslovnika o radu Generalne skupštine UN u vezi sa Srebrenicom. Rusija je i po tom pitanju principijelna. Govorila je o tome da to neće pomoći, da to neće pomiriti ljude, da će napraviti još veće unutrašnje probleme. Rusija je bila u pravu dok Nemačka i druge zemlje nisu bile u pravu – rekao je predsednik Srpske.

Dodik je dodao da je obavestio Putina da će na Svesrpskom saboru u subotu biti doneta važna deklaracija i da je ruski lider uputio pozdrave srpskom narodu.

– Do kraja godina imaću još jedan sastanak sa Putinom – najavio je Dodik.

Kurir

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Srdačan #susret #Dodika #Putina

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja