NaslovnaREGIONJasenovac je bilo užasno mesto u strašno vreme, potreban je razgovor

Jasenovac je bilo užasno mesto u strašno vreme, potreban je razgovor

PODGORICA – Jasenovac je bilo užasno mesto u strašno vreme i prikladno je razgovarati i obrazovati sledeću generaciju o tome, rekla je ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke i istakla da je razgovor važan da se tako nešto nikada ne ponovi.

Rajzing Rajnke je to rekla u intervjuu za Glas Amerike, odgovarajući na tvrdnju da je Predlog rezolucije o Jasenovcu dostavljen crnogorskom parlamentu da bi se, kako se navodi, razvodnila nedavno usvojena rezolucija o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

“Uvek je važno i bitno sećati se žrtava, to jesu bili ratni zločini. Bilo je to užasno mesto u strašno vreme i prikladno je razgovarati i obrazovati sledeću generaciju o zaista, nečemu što jednostavno više nikada ne možemo videti. I nije loša stvar govoriti o Jasenovcu. To je važna stvar. To je suštinska stvar. Dakle, kada je u pitanju Jasenovac, vidim obrazovanje i dijalog kao način da se zaista ukaže na zločine i da se pomogne budućim generacijama da poštuju žrtve i da osiguraju da se to nikada više ne ponovi.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Jasenovac #bilo #užasno #mesto #strašno #vreme #potreban #razgovor

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja