NaslovnaVESTIU Rumi održano 57. takmičenje u pružanju prve pomoći

U Rumi održano 57. takmičenje u pružanju prve pomoći

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Aleksandra Ćirić Bošković, na današnjem tradicionalnom 57. takmičenju osnovaca i srednjoškolaca u pružanju prve pomoći u Rumi, istakla je da posebnu počast treba odati ljudima koji nesebično odvajaju svoje slobodno vreme bez ikakve materijalne nadoknade i usavršavaju svoja znanja i veštine kako bi pomogli čoveku kad mu je pomoć najpotrebnija.

Takmičenje organizuje Crveni krst Vojvodine, a ove godine gosti su stigli iz Crvenog krsta Bosne i Hercegovine. 

“Kažu da kada spasete jednog čoveka, to je kao da ste spasli celu planetu”, rekla je Ćirić Bošković istakavši da je humanost esencija svih ljudskih vrlina.

Ona je zahvalila organizatorima, volonterima, instruktorima i takmičarima, svima onima koji neumorno rade da se ovo takmičinje iz godine u godinu organizuje.

“Ovakve manifestacije podižu kolektivnu svest o značaju i nužnosti poznavanja prve pomoći”, naglasila je Ćirić Bošković dodajući da je to veština koju svako od nas treba da poseduje.

Prema njenim rečima, današnje takmičenje nije samo prilika za nadmetanje, već i za sticanje novih prijateljstava, učenje, razmenu iskustava.

“Bez obzira na to ko će odneti titulu pobednika, svi ste vi već pobednici, jer ste pokazali spremnost da pomažete drugima i da brinete o čoveku. Nastavite da se usavršavate i radite, vaš rad je dragocen i neophodan”, poručila je Ćirić Bošković i učesnicima poželela da uživaju u današnjem danu, te da takmičenje protekne u fer i sportskom duhu.

Ovogodišnju manifestaciju zvanično je otvorio predsednik Crvenog krsta Vojvodine Dejan Ukropina, koji je tom prilikom istakao da je tokom 56 godina postojanja, više od 800 volontera različitog uzrasta i profesija, uzelo učešće u ovoj manifestaciji.

U ime domaćina obratio se predsednik Skupštine opštine Ruma Stevan Kovačević, a prisutne su pozdrvavili i predsednik Crvenog krsta Srbije prof.dr Dragan Radovanović, pokrajinska zaštitnica građana Dragana Ćorić i pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo Snežana Bojanić.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Rumi #održano #takmičenje #pružanju #prve #pomoći

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja