NaslovnaRAZONODAKako da vežbate i kada biste odustali

Kako da vežbate i kada biste odustali

Koji su vaši fitnes ciljevi? Ako se vas često destimulišu visoki ciljevi i očekivanja šta sve treba da radite da biste bili u kondiciji i treningu, vodeći stručnjaci za fitnes kažu, da najvažnije da su um i telo pripremljeni za izazov i da su vaši fitnes ciljevi podjednako inspirativni.

„Planiranje je potrebno”, kaže dr Džozefina Peri, sportski psiholog, „ali možete postići velike kada počnete sa malim promenama u ponašanju”.

Probajte nešto novo svakog meseca

„Mnogo efikasnije ćete sagoreti telesne masti uz raznovrsni program vežbanja”, kaže Džulija Bakli, fitnes trener, piše Helti magazin.

Ona smatra da isprobate nešto novo svakog meseca. Neće vam biti dosadno i nećete zapasti u kolotečinu.

Napravite sopstvenu mantru

Istraživači su otkrili da korišćenje pozitivnog „čavrljanja glavom” da se podsetimo na naše ciljeve može biti transformativno ako naiđete na fitnes barijeru i planirate da odsutanete od treninga.

„Često možete čuti unutrašnji glas koji pokušava da vas saplete ili natera da prestanete. Umesto toga razmišljajte pozitivno, smanjite intenzitet treninga ”, predlaže dr Peri.Dr Peri savetuje da stvorite frazu koju možete sebi da ponovljate kako biste ostali fokusirani na svoj cilj. Mantra koju trenutno koristi dr Peri je:

 „Radi manje, ali bolje”.

Vreme za oporavak

Jedna od velikih grešaka koje ljudi prave u pogledu kondicije je zanemarivanje oporavka, a rezultat je da se brzo previše mentalno i fizički iscrpe da bi vežbali.

Dalton Vong, fitnes savetnik poznatih, kaže da je odmor podjednako važan kao i naporan rad.

 „Važno je da brinete o svom telu fizički i mentalno. Predlažem svojim klijentima da nedeljno ulažu u sebe u bilo koji oblik oporavka – to mogu biti fizički aspekti kao što su sauna, krioterapija, masaža ili tretman lepote. Ili da uživaju u vremenu sa prijateljima. Što je vaše telo odmornije, to ste otporniji”.

Počnite da dižete tegove

Mnoge žene se plaše dizanja tegova, ali Vong kaže da će većina žena imati koristi od ovog treninga.

„Trening sa otporom i tegovima će ubrzati vaš metabolizam do 30 odsto. Mnoštvo studija je pokazalo da je dizanje tegova put ka smanjenju masti. U jednom ispitivanju se pokazalo da kombinovanje treninga sa tegovima sa niskokaloričnom ishranom očuva preko potrebnu čistu mišićnu masu mnogo efikasnije od aerobnih vežbi”, navodi.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Kako #vežbate #kada #biste #odustali

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja