NaslovnaRAZONODAIzlasci posle razvoda? Da, samo u jednom slučaju

Izlasci posle razvoda? Da, samo u jednom slučaju

Ponovo zabavljanje posle razvoda ili bolnog raskida je u redu. Ali, traženju ispunjene ljubavne veze u ovoj životnoj fazi zahteva više opreza. Pre nego što krenete tim putem, prvo razmislite o braku koji ste upravo okončali. Kakvu ste ulogu igrali u vašoj poslednjoj dugoj vezi? Ako se mastilo još uvek suši na papirima za razvod, ipak malo sačekajte i povedite računa o sebi i svojim osećanjima.

U svom oporavku od razvoda, kaže Lisa Kaldvel koja se bavi pitanjima ljubavnih odnosa posle razvoda, morate da se uhvatite u koštac sa sobom. Morate da otresete prašinu i pregledati rane, rane koje tek sada ugledaju svetlost dana.

“Da biste mogli temeljno da obradite svoj razvod i otvorite put za zdravu novu vezu, isprobajte ovu vežbu. Zove se „Pismo za oporavak od razvoda”…Cilj je da ispitate ono što ste naučili i da u potpunosti doživite i tamu i svetlost gubitka. Uzmite papir. Izaberite problem, objekat, način življenja ili vezu. Drugim rečima, nešto pozitivo u odnosu na gubitak. Napravite grafikon koji označava uspone i padove vaše veze tokom vremena. Prvo, nacrtajte horizontalnu liniju preko komada papira. Prostor iznad linije predstavlja pozitivna iskustva. Prostor ispod linije predstavlja negativna iskustva. Na krajnjem levom delu linije stavite tačku i pored nje upišite godinu početka veze. Krećući se udesno, razmislite o usponima i padovima vaše veze jer se odnose na uspomene i događaje. Stavite tačku i oznaku za svako sećanje, bilo iznad ili ispod linije u zavisnosti od toga da li je to bilo pozitivno ili negativno iskustvo. Na primer, vaš brak može predstavljati veoma pozitivno iskustvo, tako da će biti veoma visoko na stranici. Nastavite napred kroz godine sa svakim važnim događajem na sličan način. Povežite tačke. Vaš grafikon bi trebalo da vas odvede do vašeg trenutnog položaja u vremenu. Ispitajte ovu liniju”, savetuje Kaldvel dodajući da je važno da sebe preispitate kako ste se osećali zbog ove vežbe.

Vidite li nešto drugačije od priče koju ste ranije ispričali? Sada napišite pismo čoveku sa kojim ste bili u vezi. 

Tek kada sagledate sebe i svog partnera, kada obradite sve emocije i frustrsacije bićete spremni da radite na sebi, novim očekivanjima i zahtevim i tako ćete naći i novog partnera.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Izlasci #posle #razvoda #samo #jednom #slučaju

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja