NaslovnaVESTISever Raškog okruga pogodiće pljuskovi, jak vetar i sugradica

Sever Raškog okruga pogodiće pljuskovi, jak vetar i sugradica

Republički hidrometeorološki zavoda (RHMZ) izdao je hitno upozorenje na intenzivne pljuskove, jak vetar i pojavu sugradice i grada na severu Raškog okruga u naredna dva sata.

Oblačnost koja na severu Raškog okruga uslovljava intenzivne pljuskove sa grmljavinom i gradom u narednih sat do dva će se premeštati ka Rasinskom i Pomoravskim okrugu”, navodi se u saopštenju.

Ranije danas Beograd je pogodilo nevreme, a RHMZ je izdao upozorenje za 11 sati gde je naveo da treba da se očekuje veoma nestabilno vreme sa jakim olujnim vetrom u zoni pljuska sa lokolnom pojavom grada.

Kako se navodi na sajtu RHMZ, do petka se očekuje promenljivo i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova.

Dnevna temperatura danas će biti od 25 stepeni na severu i zapadu do 33 stepena na jugoistoku Srbije.

Razlike u temperaturi nastaviće se i u sredu i četvrtak kada se na severu i zapadu očekuju dnevni maksimumi od 21 do 26 stepeni, a na jugoistoku i dalje oko 30 stepeni.

Na jugu zemlje osvežiće tek u petak. 

Tadić pred put u Nemačku: Da prođemo grupu, nebitno je kako

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Sever #Raškog #okruga #pogodiće #pljuskovi #jak #vetar #sugradica

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja