NaslovnaRAZONODAUporan i izdržljiv vladar

Uporan i izdržljiv vladar

Novi kralj Velike Britanije Čarls Treći rođen je 14. novembra 1948. u znaku Škorpije. Najstariji sin kraljice Elizabete Druge i princa Filipa čekao je decenijama kako bi došao na presto.

Kao i sve osobe rođene u znaku Škorpije, i Čarls ostavlja utisak ličnosti koju nije lako prozreti ni dokučiti. Osim Sunca u znaku Škorpije, u njegovoj natalnoj karti nailazimo i na Plutona u prvom polju, pa je kod ovog monarha element Škorpije prilično dominantan. Ovo će osobi dati veliku izdržljivost, prodornost i pomalo fatalistički pogled na svet. Spreman je da ide na sve ili ništa i da se strastveno i do poslednjeg atoma snage bori za svoja uverenja. Osoba rođena u znaku Škorpije, sa Plutonom u prvom polju ne libi se da uđe u ekstremne životne situacije, a neretko iz njih izlazi neoštećena. Čarls nesumnjivo poseduje veliku sposobnost regeneracije, čvrst karakter i izuzetno snažnu volju da se izbori za svoje ciljeve.

Dispozitor njegovog Sunca je planeta Mars koja se nalazi u znaku Strelca. Mars u Strelcu u konjunkciji sa Jupiterom, ascendent u znaku Lava, kao i Sunce u petom polju daju naznake da osoba o kojoj je reč može biti na visokom položaju i aristokratskog porekla. Položaj vladara prvog polja u znaku Strelca govori o tome da je osoba uključena u pitanja od opšteg interesa i otuda nemamo monarha koji se dok je bio princ bavio isključivo uživanjima u dvorskom načinu života, već nekog ko je uključen u raznorazne globalne teme. Zbog toga je Čarls ceo svoj život bio veliki aktivista, bavio se svetskim klimatskim promenama i ekološkim pitanjima, kao i humanitarnim aktivnostima. Mesec u Biku u trigonu sa Saturnom kroz deseto i drugi polje govori da on uživa dok radi i ume da bude veoma uporan i izdržljiv kada želi nešto da postigne.

Mesec, koji je veoma važan u svakoj natalnoj karti, kod Čarlsa se nalazi u desetom polju odnosno na vrhu neba, što znači da su porodični zahtevi jako obeležili njegov život. Budući da je Mesec u znaku Bika, porodična atmosfera i zahtevi koji sa njom dolaze su veoma kruti i tradicionalni. U kontaktu sa Saturnom u drugom polju, ovi zahtevi umeju da budu i surovi, ali i neophodni kako bi se očuvao poredak. Međutim, Pluton koji šalje loš aspekt prema Mesecu govori o tome da je osoba morala zahteve svog društvenog položaja često da doživljava kao ogroman pritisak i udar na psihu.

Kada pogledamo u delove natalne karte koji govore o njegovom emotivnom životu, vidimo da je Čarls, kao osoba koja ima dosta fiksnog režima u svom horoskopu, prilično postojan u svojim emocijama i da teško menja predmet svog interesovanja. Sunce u Škorpiji, Mesec u Biku i podznak u Lav, sa Plutonom u prvom polju teško puštaju ono što jednom zavole. Sve ovo vidimo kroz višedecenijsku vezu Čarlsa i Kamile Parker, započetu u mladosti, koja je uspela da preživi najpre zabranu stupanja u brak, njihove kasnije brakove, razne skandale tokom godina i oštru osudu javnosti. Kamila postaje zakonita žena Čarlsu tek 2005. godine, kada je javnost malo utihnula posle bezbrojnih skandala koji su pratili kraljevsku porodicu. Venera u Vagi u konjunkciji sa Neptunom nam govori da je ljubavni život za njega veoma važan i da kada jednom zavoli može da podigne svoju ljubav na viši i bajkovitiji nivo, ali i da bude sklon raznim tajnim, skrivenim i manipulativnim radnjama.

Posle smrti kraljice Elizabete, princ Čarls u svojoj 73. godini konačno dobija titulu kralja, a svetska javnost i dalje ostaje podeljena u svojim simpatijama i antipatijama prema novom vladaru dinastije. Čarls postaje kralj u trenutku tranzita Jupitera blizu vrha njegovog desetog polja, što predstavlja tačku najvećih dometa u životu neke osobe.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Uporan #izdržljiv #vladar

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja