NaslovnaVESTIIspit će polagati 67. 430 osmaka

Ispit će polagati 67. 430 osmaka

Završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja počinje sutra polaganjem testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Drugog dana ispita, u sredu 19. juna učenici će polagati test iz matematike, a dan kasnije test iz predmeta po izboru.

“Ispit će polagati  67. 430 učenika koji su završili osmi razred i odraslih koji su obavezno obrazovanje završili po programu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih. Odrasli će sve testove polagati 18. juna”, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Roditelji će uvid u preliminarne rezultate na nivou škola i portalu Moja srednja škola (www.mojasrednjaskola.gov.rs) imati u subotu 22. juna, a istog dana će moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita.

Lista opredeljenja za upis u srednju školu moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola i neposredno u školi 26. i 27. juna, dok će konačna lista opredeljenja (želja) biti objavljena 29. juna.

Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće 2. jula.

Upis u srednje škole i ove godine će moći da se obavi elektronskim putem korišćenjem navedenog portala Moja srednja škola počev od 2. do 6. jula.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ispit #će #polagati #osmaka

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja