NaslovnaNAJNOVIJEPosle 25 godina porodice došle do kostiju ubijenih Srba na Kim (FOTO)

Posle 25 godina porodice došle do kostiju ubijenih Srba na Kim (FOTO)


OSTATKE tela Momira Milenkovića iz Prizrena, Svetislava Đape iz Prištine i Perke Mladenović iz Uroševca, koje su pre 25 godina u bestijalnom divljanju ubili pripadnici takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, danas su, na administrativnom prelazu Merdare, preuzele porodice.

Foto: D. Zečević

Svi su bili stariji od pedeset godina, a nesrećna Perka, koja je imala 77 godina, zverski je usmrćena.

– Prema obdukcionim nalazima ubijeni su posle dolaska međunarodne misije na Kosovo i Metohiju i to je ono što je velika sramota. Pedesetak hiljada mirovnjaka je dozvolilo da se, na bestijalan način, razularena rulja koja je sebe nazivala OVK, obračuna sa starim i nemoćnim osobama – rekao je Veljko Odalović, predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica.

Po zahtevu porodica sahrane biti obavljene u Velikoj Plani, Kruševcu i Beogradu. Komisija za nestala lica će organizovati sahrane.

U mrtvačnici u Prištini ostaci 300 tela

– To su tela koja su se nalazila u mrtvačnici u Prištini. Tamo se nalaze ostaci još 300 neidentifikovanih, među kojima je najmanje 90 lica srpske nacionalnosti. To je ono što nas posebno brine, intenzitet saradnje sa Prištinom, odnosno sa njihovom delegacijom u okviru radne grupe koja je godina totalno u zastoju – rekao je Odalović.

I danas se na prostoru Kosova i Metohije još 1.613 osoba iz sukoba na prostoru KiM vodi kao nestalo , od kojih je 567 srpske nacionalnosti.

NAPOMENA: ZABRANjENO JE PREUZIMANjE FOTOGRAFIJA BEZ ODOBRENjA REDAKCIJE “VEČERNjIH NOVOSTI”

BONUS VIDEO – POTRESNE SCENE NA MERDARU: Porodice nakon 25 godina preuzimaju tela Srba ubijenih na Kosmetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Posle #godina #porodice #došle #kostiju #ubijenih #Srba #Kim #FOTO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja