NaslovnaRAZONODAIzložba slikarke Jelene Milošević

Izložba slikarke Jelene Milošević

Večeras u Galeriji Kolarčeve Zadužbine u 19 časova biće otvorena samostalna izložba „Moj Adađo“ umetnice Jelene Milošević koja će trajati do 6. jula. Izložba će predstavljati oslikane komade stakla i par modnih komada, koji, po rečima slikarke, predstavljaju spregu muzike, slikarstva, primenjene umetnosti i modnog dizajna.

Jelena Milošević je do sada priredila 58 samostalnih i učestvovala na preko 270 kolektivnih izložbi, modnih revija, projekata i likovnih kolonija u Srbiji i inostranstvu.

Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, a njeni radovi se nalaze u zbirkama Narodnog muzeja Srbije, Doma vojske Srbije, i inostranih galerija i muzeja, kao i u privatnim kolekcijama. Među poklonicima umetnosti slikarke su i porodica Cepter, princ Albert od Monaka, bračni par Klinton, Opra Vinfri, porodice  Mendela, Đoković i druge, koje u svom posedu imaju umetničke predmete Jelene Milošević.

„Sa podjednakim pažnjom kojom pristupa svakom pojedinačnom radu, Jelena promišlja njihov međusobni odnos. Istančanim osećajem za meru i harmoniju ona izložbom u Kolarčevoj zadužbini stvara jedinstvenu i skladnu ambijentalnu kompoziciju. Služeći se jezikom različitih medijuma, Jelenina umetnost progovora kroz njene radove, ali i kroz prostor i atmosferu, darujući iskustvo čulima i iskustvo duhu“,  istakla je Tijana Duka u katalogu Izložbe.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Izložba #slikarke #Jelene #Milošević

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja