NaslovnaLjUBAV I PSIHOLOGIJARetrogradni Saturn 29. juna postavlja 5 najvažnijih životnih pitanja

Retrogradni Saturn 29. juna postavlja 5 najvažnijih životnih pitanja

Poznato je koliko retrogradno kretanje planeta može imati na tok naše sudbine, a krajem prvog meseca leta, 29. juna, započinje retrogradni Saturn u Ribama, koji će nas naterati na introspekciju.

Saturn ponekad može da bude strog učitelj, ali nas “gura” samo kada zna da možemo da se nosimo sa time.

U stvari, retrogradni Saturn ima tendenciju da bude vreme za nagrade, jer konačno počinjemo da prepoznajemo sopstveno majstorstvo.

Kakav test pred nas stavlja retrogradni Saturn?

Saturn je retrogradan od 29. juna do 15. novembra 2024. godine.

Saturn trenutno obilazi Ribe i putovaće od 19 stepeni Riba, nazad do 12 stepeni Riba, naglašavajući ove svete tačke zodijaka.

12 stepeni Riba je povezano sa otpuštanjem i dopuštanjem sebi da se graciozno povučemo iz svih bitaka koje smo vodili.

Ovaj retrogradni Saturn testira da li možete da položite svoj mač.

Pogledajte da li možete prestati da se borite protiv sebe, drugih ili ,svoje trenutne situacije. Pogledajte da li možete da pronađete mir, prvo iznutra, a zatim i spolja, piše atma.hr.

Saturn se smatra planetom karme, ali i našim Učiteljem.

To je veoma jednostavna, crno-bela energija, koja nas inspiriše da budemo ambiciozni, da ciljamo visoko i da se istaknemo u svemu što treba da uradimo.

Saturn takođe može predstavljati probleme sa muškošću, očinskim figurama, ili autoritetom.

Kako Saturn putuje retrogradno, on nas vodi da pogledamo naše prošle radnje i vidimo gde smo izbegli, ili smo možda zaboravili da preuzmemo odgovornost, ili postavimo granice.

Kao naš glavni učitelj, Saturn se osvrće na proteklih nekoliko meseci, proverava da li smo uradili domaći zadatak i da li prihvatamo ponuđene lekcije.

Saturn ponekad može biti strog učitelj, ali nas gura samo kada zna da možemo da se nosimo sa tim. U stvari, retrogradni Saturn ima tendenciju da bude vreme za nagradu, jer konačno počinjemo da prepoznajemo sopstveno majstorstvo.

Karmičke lekcije iz prošlog perioda

Saturn je prvi put ušao u znak Riba 8. marta 2023, i dok se teme iz ovog perioda mogu pojaviti, takođe ćemo verovatno naći sebe u preispitivanju karmičkih lekcija i učenja koja su bila prisutna u novembru 2023. godine

Da se ​​vratimo na ideju polaganja mača – kako se ovo odnosi na sve što vam se dešava od novembra? Da li ste vodili izgubljenu bitku? Ili možda pogrešno fokusirate svoju pažnju?

Vrlo često osoba sa kojom smo najviše u ratu smo – mi sami. Kako da ublažimo i oprostimo sebi? Kako da budemo nežniji prema sebi i svemu što nam se dešava?

Saturn definitivno nije nežna energija, ali u Ribama vidimo neke njegove “mekše” kvalitete.

ljubavni horoskop za jul

Saturn želi da nas podseti da prestanemo da ratujemo sa sobom i drugima. On želi da nađemo mir. On želi da vidimo da priče koje pričamo sami sebi i strah koji dozvoljavamo da nam proždre živote, ne moraju da postoje.

Pogledajte da li možete da napravite mesta za ovaj pristup dok Saturn putuje retrogradno.

Pogledajte da li od sada do novembra možete pronaći načine da praktikujete opraštanje, prihvatite stvari kakve jesu i pronađete načine da stvorite sigurnost iznutra.

Retrogradni Saturn i Nessus

Dok Saturn putuje retrogradno 2024. godine, on putuje pored asteroida Nessus, koji je takođe retrogradan.

Nessus je asteroid za isceljenje predaka koji sadrži neke naše mračnije i dublje kvalitete. To je povezano sa našom senkom i dubokim generacijskim ranama, koje nasleđujemo tokom života.

Čini se da nas Nessus podseća da nismo sve rane uzrokovali mi. Neke rane se prenose, pa je istovremeno naš je posao, i nije naš posao, da ih očistimo.

Rad sa Nessusom je veoma ličan, tako da je teško rečima opisati kako možemo da radimo sa ovom energijom.

Svi mi nasleđujemo generacijske rane i ponekad se osećamo pozvanim da stavimo tačku na stvari, a ponekad se jednostavno podsetimo da nije sve pod našom kontrolom.

Verovatno je lakše da se setite tog vremena i razmislite šta vam se tada dešavalo. Koje pouke ste naučili? Gde ste pozvani da istupite i preuzmete odgovornost, ili postavite granice?

Saturn nas vodi da preuzmemo odgovornost za svoje živote, prihvatimo svoje postupke i odluke i naučimo kako da povučemo granice.

Nessus koji putuje sa Saturnom sugeriše da postoje neke generacije ili rane predaka koje nam dolaze u ovo vreme.

Možda je ono sa čime se suočavamo veće od nas. Možda je sve sa čime se borimo rezultat odluka naših predaka, a ne naših.

Kakve god da se generacijske ili porodične rane pojave pred nama u ovom trenutku, Saturn nas poziva da preuzmemo odgovornost za sebe i svoje izbore.

Ne možemo da kontrolišemo svoju prošlost i ne možemo biti odgovorni za isceljenje svih generacijskih trauma naše porodične loze.

Međutim, možemo preuzeti vlast nad sobom i zakoračiti u novu moć, kada shvatimo da ne lečimo samo sebe, već i naše buduće generacije, piše Luftika.

Pitanja za period retrogradnog Saturna

Od novembra 2023.godine, gde ste pozvani da istupite i preuzmete odgovornost za nešto u svom životu? Da li osećate da ste uspeli?

Koje bitke vodite, a koje vam više ne služe? Gde možete uneti više mira u svoj život?

Kako možete pojačati i preuzeti više odgovornosti za svoju trenutnu situaciju?

Ako su borbe sa kojima se suočavate povezane sa generacijskom traumom i ranjavanjem, kako bi to promenilo vaš pristup?

Navedite 5 načina na koje možete bolje da brinete o sebi.

izvor

#Retrogradni #Saturn #juna #postavlja #najvažnijih #životnih #pitanja, 1719383655

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja