NaslovnaPLANETABajden uverava donatore da je sposoban da pobedi Trampa nakon predsedničke debate

Bajden uverava donatore da je sposoban da pobedi Trampa nakon predsedničke debate

Američki predsednik Džozef Bajden namerava da pokuša da uveri svoje donatore da je sposoban da pobedi Donalda Trampa na predsedničkim izborima u novembru, nakon što je njegov loš nastup uplašio mnoge u njegovoj stranci i izazvao sumnje u predsednikovo psihofizičko stanje.

Zabrinjavajući nastup Bajdena na prvoj predsedničkoj debati u četvrtak uznemirio je mnoge demokrate, koji Trampa vide kao egzistencijalnu pretnju američkoj demokratiji. Njegovo konfuzno ponašanje navelo je uredništvo Njujork tajmsa da u petak izjavi da bi trebalo da napusti trku za predsednika SAD.

Demokratski donatori su privatno izrazili duboku zabrinutost zbog Bajdenovog mentalnog stanja nakon debate. U privatnim razgovorima razgovarali su o spisku mogućih zamena koji uključuje guvernera Mičigena Grečen Vitmer, guvernera Kalifornije Gevina Njusoma i potpredsednicu Kamalu Haris.

Bajden i njegova supruga Džil treba da prisustvuju na dva izborna događaja, prvi u Ist Hemptonu u Njujorku, a za večeras je zakazano donorsko veče u susednom Nju Džersiju.

Neki donatori su istakli da će pauzirati svoje novčane donacije. Rekli su da će prihodi od Bajdenovog skupljanja sredstava tokom ovog vikenda skoro sigurno biti veliki jer su karte prodate i plaćene pre debate.

Nakon debate Bajden je u petak u svojim govorima u Severnoj Karolini i Njujorku pokazao više energije, rekavši da veruje „srcem i dušom“ da može da obavlja funkciju predsednika dok je njegov izborni štab saopštio da je prikupio više od 27 miliona dolara u četvrtak i petak, uključujući tri miliona dolara na prikupljanju sredstava u Njujorku fokusiranom na LGBTK+ zajednicu.

Međutim Bajden još uvek treba da ublaži strahove izazvane debatom nakon što su se klipovi i mimovi koji ga ismevaju proširili društvenim mrežama se šire internetom i sa pritiskom javnosti da odustane od trke.

***

BONUS VIDEO:

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Bajden #uverava #donatore #sposoban #pobedi #Trampa #nakon #predsedničke #debate

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja