NaslovnaNAJNOVIJE"BIĆE TO TEŠKA UTAKMICA": Vučić o prvoj debati američkih kandidata za predsednika

“BIĆE TO TEŠKA UTAKMICA”: Vučić o prvoj debati američkih kandidata za predsednika


PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da će izbori u Sjedinjenim Američkim Državama biti jedna “teška utakmica” od koje, kako je rekao moguće da zavisi budućnost sveta.

Tanjug

– Mislim da će biti veoma tesna utakmica, veoma teška utakmica od koje moguće zavisi i budućnost sveta – ocenio je predsednik na TV Prva.

Na pitanje kako će se ishod izbora u SAD odraziti na Srbiju, odnosno da prokomentariše izjavu profesora na vašingtonskom univerzitetu Džons Hopkins Danijela Servera da će “Tramp (Donald) podržati srpski svet”, Vučić je rekao da Tramp neće podržati “nikakav srpski svet niti je to neko tražio od njega”.

– Ali bi možda Tramp podržao politiku nešto drugačiju od Serverove, a to je da ne bude antisrpska. Sa velikom pažnjom sam gledao analize, Tramp je bio svakako mnogo ubedljiviji, ali to nije kraj izbora ni blizu – rekao je predsednik.

Ocenio je da se aktuelni predsednik SAD Džozef Bajden “neće lako povući” zato što je to, kako je rekao, neistraženo područje za demokrate.

– Postoji snažan lobi finansijera koji ne žele da finansiraju Bajdenovu kampanju, ali nemojte da potcenjujete ni Bajdena, ni Obamu ni sve one koji žele, ne toliko pobedu demokrata koliko poraz Trampa. I oni će se ujediniti i ponovo podići – ocenio je Vučić.

Predsednik Srbije rekao je da je Bajden posle debate u kampanji (sa Trampom), izgledao mnogo drugačije i energičnije.

– Sa Bajdenom i Trampom sam razgovarao više puta, Bajden nije čovek za potcenjivanje – rekao je predsednik.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#BIĆE #TEŠKA #UTAKMICA #Vučić #prvoj #debati #američkih #kandidata #predsednika

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja