NaslovnaRAZONODA5 pravila da brak funkcioniše i kada imate decu

5 pravila da brak funkcioniše i kada imate decu

Ponekad se čini da je danas biti u braku mnogo teže nego ikada. Tolerancije je malo, vreman jo manje u pretrpanim rasporedima. Želimo da provodimo vreme sa supružnicima, ali stvari se dešavaju i pre nego što shvatite da je „još samo deset minuta” postalo mantra u vašem braku – shvatite da je vaša veza u nevolji.

Da, podizanje porodice zaista znači ulaganje ozbiljnog napora da kuća bude uredna, da je uvek svež obrok na stolu. Ali, i brak je važan i supružnici treba da vode računa o njemu. Na kraju krajeva, ne možete odgajati srećnu decu ako porodica nije zdrava i jaka. Stručnjaci zato savaetuju koji su to mali trikovi kojima možete da podignete svoj partnerski odnos na viši nivo.

1. Uspostavljanje dnevne rutine za vas i vašu vezu je neophodno

Bilo da to znači da organizujete nedeljni sastanak ili da odvojite vreme samo za vas dvoje, rutina će vas motivisati. Izlazak iz kuće na preko potreban svež vazduh je dobar prvi korak ako niste sigurni odakle da počnete. Prošetajte makar zajedno – to će biti dovoljno za početak.

2. Budite iskreni o tome šta osećate

Nije važno koliko je očigledan vaš stres, velike su šanse da vaš muž ne razume u potpunosti šta se dešava. Ne plašite se da o svemu razgovarate. 

3. Pozovite pojačanje

Nema ništa loše u tome da s vremena na vreme dobijete pomoć. Oslobodite se tog momenta da se stvari rešavaju ODMAH. Imati dodatni skup očiju i ušiju na situaciju može napraviti ogromnu razliku.

4. Ponekad je neophodno staviti brak na prvo mesto

Deca su centra sveta svojih roditelja – kraj priče. Ali ponekad ste toliko zaokupljeni time što ste roditelji da zaboravite da to što ste roditelj nije vaš jedini identitet. Kimberli Anderson kaže: „Mislim da je jedna od najvažnijih stvari koje parovi mogu da urade jeste da slave svoj identitet kao muža i žene, a ne samo kao majka i otac. Roditeljstvo je veoma deerotizujuće. Mislim da je važno da vi džezirate stvari tako što vidite svog partnera kao muškarca i ženu, a ne samo kao oca ili majku vašeg deteta”.

5. Slažete se da se ne slažete

Svađaju se svi parovi a važno je da i iz tog odnosa i nekih žučnih situacija izvučete najbolje, savetuje dr Tami Nelson koja je stručnjak za odnose i licencirani psihoterapeut sa skoro tridesetogodišnjim iskustvom u radu sa pojedincima i parovima. Prema njenim rečima, kako prenosi Your Tango, to je potpuno prirodno. Zapamtite da borba nije u pronalaženju jasnog pobednika, već u dolasku do tačke u kojoj se oboje osećate saslušano i shvaćeno.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#pravila #brak #funkcioniše #kada #imate #decu

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja