NaslovnaRAZONODAOtvoren "Teatrijum" Tihomira Stanića

Otvoren “Teatrijum” Tihomira Stanića

Četvrtu sezonu pozorišta „Teatrijum” i program pod nazivom „Beograde, dobro jutro!” svečano je, u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja, otvorio dramski umetnik i jedan od osnivača „Teatrijuma” Tihomir Stanić, recitujući stihove Duška Radovića. Uz Stanića, tekstove našeg poznatog pesnika govorili su i glumac i suosnivač Teatrijuma, Vladan Gajović, kao i glumica Slavica Krsmanović.

Stare hitove šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka celo veče je izvodio bend „Teatrijum”, dok se pod lipama služilo vino.

Od 1. do 6. jula u  ,,Teatrijumu” će se održati program „Prvaci” u saradnji sa  ,,CEBEF”-om, zamišljen kao prostor za izvođenje ispita studenata prve godine glume široj publici. U okviru programa predstaviće se studenti raznih akademija u zemlji, uključujući i studente Akademije umjetnosti u Banjoj Luci, Akademije umetnosti u Novom Sadu, Akademije umetnosti u Beogradu, Fakulteta umetnosti u Prištini i Fakulteta savremenih umetnosti.

Večernji program pozorišta otvoriće 9. jula predstava ,,Halflajf” Filipa Vujoševića u režiji Nikole Kljajića.

Svakog vikenda u pozorištu ,,Teatrijum” izvode se predstave za decu, za koje je, zahvaljujući ,,Fondaciji Alek Kavčić”, ulaz besplatan.  Program za decu počeće predstavom ,,Koliko zrnaca do šaha?”,  06. jula u 11 časova.

Tokom jula i avgusta, publiku očekuje raznovrstan repertoar u 80 predstava i nekoliko premijera. Iz produkcije pozorišta Teatrijum stižu  premijere predstava ,,Mušica” i ,,Zoološka priča”, rađena u koprodukciji sa CEBEF-om.

Pored umetničkih akademija, kojima će početi sezona, u Teatrijum će se izvoditi, pored sopstvenih produkcija, i predstave u produkciji Teatara Vuk, Ferzeng produkcije, Teatar Balkan Novi Pokret, Jugoart i mnogih drugih.

Pozorište ,,Teatrijum” je osnovano 2021. godine kao letnja pozornica na inicijativu glumaca Tihomira Stanića i Vladana Gajovića, uz podršku Univerziteta u Beogradu i gradske opštine Stari Grad. Pored svojih deset produkcija, Pozorište ,,Teatrijum” je ugostilo više od stotinu predstava mnogih dramskih umetnika i alternativnih trupa. Sve večernje predstave počinju u 21 čas, dok se predstave za decu izvode vikendom sa početkom u 11 časova. Karte se mogu kupiti preko servisa tikets.rs, kao i na blagajni ,,Teatrijuma” (Vuka Karadžića 1) svake večeri od 19 časova i vikendom od  10,30 do 12,30 sati.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Otvoren #Teatrijum #Tihomira #Stanića

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja