NaslovnaVESTIU Srbiji na snazi narandžasti meteoalarm

U Srbiji na snazi narandžasti meteoalarm

Novi mesec i nova radna nedelja donose nam nove izazove kada je vreme u pitanju. Još danas će biti suvo i veoma toplo, ali se od sutra očekuju jake grmljavinske oluje koje će doneti velike količine kiše, javlja meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

U Srbiji je danas uključen viši stepen upozorenja, naradžasti meteoalarm. On upozorava, pre svega na visoke temperature koje se u narednim satima očekuju širom Srbije, ali i na vremenske nepogode će kasno uveče zahvatiti Vojvodinu.

Promena vremena vidljiva je na svim sinoptičkim kartama. Naime, iz pravca Slovenije i Mađarske spušta se jedan hladan, vrlo intezivan front. Dolazak tog fronta u Srbiju očekuje se večernjim satima, negde oko ponoći, nakon čega će biti i vremenskih nepogoda.

Veći deo današnjeg dana biće toplo i sparno. Prepodne će biti vedro i sunčano, dok će poslepodne i veče biti rezervisano za oblake koji će najaviti sutrašnju promenu vremena.

Tako će biti i u pogledu vetra. Još danas mirno i tiho, uz slab do umeren vetar južnog pravca.

Temperatura prava letnja, tropska. U najtoplijem delu dana od 31 do 36 stepeni. Međutim, biće i dosta sparno, zbog vlage u vazduhu, zato će utisak biti da je toplije od ovih ovde prikazanih vrednosti.

U nastavku nedelje biće vrlo dinamično, naročito sutra. Širom Srbije očekuju se velike količine kiše. U pojednim mestima može pasti i do 80 litara/m2 za par sati, što je količina koja u proseku, u ovim letnjim mesecima, padne za mesec i po dana.

Zbog nevremena MUP na terenu širom zemlje - evakuisano 14 osoba u tri intervencije

Takođe, južnije od Beograda očekuju se jake grmljavinske oluje, koje će doneti grad većih dimenzija. 

Za sada stoji da će najkritičnije biti u Negotinu, Boru, Brusu, ali i u predelima oko Čačka i Ljiga. Svakako lokacija nepogoda se do sutra može promeniti.

Važno je da na vreme pratite upozorenja nadležnih službi i da bez preke potrebe ne krećete na put.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Srbiji #snazi #narandžasti #meteoalarm

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja