NaslovnaPLANETAUkrajina pojačava proizvodnju dronova i svega što je potrebno na ratištu

Ukrajina pojačava proizvodnju dronova i svega što je potrebno na ratištu

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je danas da Ukrajina povećava proizvodnju dronova, naoružanja, municije, opreme, mašina za razminiranje i svega što je potrebno na frontu.

„Ukrajina pojačava proizvodnju bespilotnih letelica, određenih vrsta oružja, municije, opreme, mašina za deminiranje i mnogih drugih osnovnih artikala – svega što je potrebno na prvim linijama fronta da bi se spasli životi naših ljudi snagom tehnologije“, napisao je Zelenski na Telegram kanalu, prenosi Ukrinform.

Volodimir Zelenski Foto:Tanjug/Wolfgang Rattay/Pool Photo via AP

Prema njegovim rečima, ovaj rat pokazuje da je tehnologija na bojnom polju efikasna odbrana od agresije u savremenom svetu.

„Svakog meseca sve više kompanija i programera uvodi nova rešenja za efikasno suprotstavljanje neprijatelju. Zahvalan sam svima koji su doprineli ovoj ukrajinskoj snazi“, rekao je Zelenski.

Generalni direktor Ukroboronproma Herman Smetanin rekao je ranije da je Ukrajina uspela da razvije i pokrene masovnu proizvodnju udarnih dronova velikog dometa.

Ovo dronovi pogađaju strateške ciljeve na udaljenosti većoj od 1.000 kilometara. Ukrajina je takođe uspešno pokrenula masovnu proizvodnju FPV dronova.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ukrajina #pojačava #proizvodnju #dronova #svega #što #potrebno #ratištu

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja