NaslovnaLjUBAV I PSIHOLOGIJAKako letnje vrućine utiču na muški polni organ

Kako letnje vrućine utiču na muški polni organ

Tokom toplih letnjih meseci, mnogi muškarci primećuju interesantne promene na svom telu. Jedan od najzanimljivijih fenomena je poznat kao “letnji penis”. Ovaj intrigantni pojam opisuje privremenu fluktuaciju koja se događa zahvaljujući letnjim vrućinama, a rezultira “uvećanjem” muških penisa i poboljšanjem erekcije. Iako zvuči kao urbani mit, stručnjaci tvrde da postoji naučno objašnjenje iza ove pojave.

Šta kažu stručnjaci?

Novinarka Trejsi Mur je pre nekoliko godina napisala članak u kome je detaljno opisala fenomen “letnjeg penisa”. Urolog Jamin Brahmbhatt objašnjava da tokom vrućina ljudi piju više vode, što u kombinaciji sa znojenjem može učiniti da telo i koža izgledaju naduto, stvarajući percepciju većih dimenzija.

Freepik

 

Vazodilatacija i njena uloga

Drugi urolog, dr Dadli Danof, ističe da je fluktuacija verovatno uzrokovana vazodilatacijom. Toplota širi krvne sudove, što povećava protok krvi. Kako se protok krvi povećava, erektilno tkivo se širi, čineći penis da izgleda veće.

Privremene promene

Važno je napomenuti da su ove fluktuacije privremene i da se javljaju samo tokom erekcije. Lekari naglašavaju da je “letnji penis” u suštini optička varka, a ne trajna promena.

Iako fenomen “letnjeg penisa” može zvučati kao mit, nauka pruža objašnjenja koja potvrđuju njegovu stvarnost. Sledeći put kada primetite ove promene tokom letnjih vrućina, setite se da je to prirodna reakcija vašeg tela na toplinu, piše Huff Post.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Kako #letnje #vrućine #utiču #muški #polni #organ

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja