NaslovnaNAJNOVIJEBORELJ I LAJČAK IM NISU DOVOLJNO "OŠTRI"? Albanska strana vidi rešenje problema...

BORELJ I LAJČAK IM NISU DOVOLJNO “OŠTRI”? Albanska strana vidi rešenje problema sa dijalogom u Kaji Kalas, a slepi su za svoje greške


PREMIJERKA Estonije, Kaja Kalas koja stiže na čelo evropske diplomatije je prema pisanju albanskih medija, pozitivna vest za tzv. Kosovo. Poseban aspkekt te priče vide u procesu dijaloga za normalizaciju odnosa lažne države “Kosovo” sa Srbijom pod pokroviteljstom EU.

FOTO: Tanjug/AP

Stručnjak za spoljnu politiku Tobi Vogel kaže da će ona biti mnogo “oštrija” prema Srbiji nego što su Žozep Borelj i Miroslav Lajčak ikada bili, prenosi Albanijan post.

– Što se tiče dijaloga, odavno je mrtav i potrebno mu je potpuno ponovno pokretanje, ali mislim da je prilično jasno da će Kalas, u smislu atmosfere i, možda, politike, biti “tvrđa” prema Beogradu od dvojca Borelj-Lajčak – naglasio je između ostalog Vogel.

Inače, jedna od glavnih kritika na račun Borelja bila je da su on i Lajčak došli iz dve države EU koje nisu priznale tzv. Kosovo – Španije i Slovačke, te da uprkos tome što nisu posredovale u dijalogu u ime država, nisu u potpunosti zastupali ni stavove EU, pišu albanski mediji.

Treba napomenuti, da cela ova priča u sebi nosi dozu ironije shodno tome da prištinska strana u svakoj rundi pregovora pokaže novi nivo nezaintereovanosti za saradnju i pronalaška rešenja po bilo kom pitanju. Ali očigledno oni za to nisu krivi, već i EU ne radi svoj posao kako treba.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#BORELJ #LAJČAK #NISU #DOVOLJNO #OŠTRI #Albanska #strana #vidi #rešenje #problema #dijalogom #Kaji #Kalas #slepi #svoje #greške

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja