NaslovnaNAJNOVIJEOglasio se predsednik Vučić nakon sastanka sa Beatom Jansom (FOTO)

Oglasio se predsednik Vučić nakon sastanka sa Beatom Jansom (FOTO)


PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa federalnim ministrom pravde i policije Švajcarske Konfederacije Beatom Jansom.

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

– Produktivan sastanak sa ministrom Beatom Jansom sa kojim sam razmenio mišljenja o aktuelnim geopolitičkim izazovima, uključujući uticaj ratnih sukoba na bezbednosne prilike u Evropi i svetu, kao i pitanje migracija i sve jače pretnje od terorizma.

U tom kontekstu, istakao sam hitnu potrebu za pooštravanjem preventivnih mera i osmišljavanjem novih strategija u cilju jačanja opšte bezbednosti, čemu Srbija pristupa sa najvišim stepenom ozbiljnosti i odgovornosti.

Naglasio sam spremnost naše zemlje za produbljivanje saradnje, razmenu informacija, iniciranje zajedničkih obuka i razmenu iskustava, kao i za koordinisane napore u cilju rešavanja svih hitnih pitanja.

Posebno sam istakao potrebu za racionalnim pristupom svim aktuelnim političkim pitanjima i očuvanjem nezvisnosti u odlučivanju u cilju očuvanja mira i stabilnosti, kako bi se osiguralo bezbedno okruženje za sve naše građane – napisao je predsednik u objavi na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Oglasio #predsednik #Vučić #nakon #sastanka #Beatom #Jansom #FOTO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja