NaslovnaVESTIPromenljivo oblačno, ali stabilnije sa temperaturom do 25°C

Promenljivo oblačno, ali stabilnije sa temperaturom do 25°C

Danas svežije sa temperaturom do 25 stepeni Celzijusa, ali bez oluja na vidiku. Međutim, atmosfera se nije u potpunosti stabilizovala pa ima i dalje vlage, što znači da još danas može pasti malo kiše., rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Mielna Ćirković.

Kako kaže, sa prolaskom oluja, očekuje se nešto bolja biometeorološka situacija. 

“Izvestan oprez i dalje se savetuje osobama sa varirajućim krvnim pritiskom. Od reakcija se očekuju glavobolja, smanjena koncentracija i pospanost i to u jačoj formi”, rekla je ona.

Navodi i da vazdušni pritisak polako raste sa zapada i potiskuje oblake dalje ka istoku.

“Kiša će danas biti rezervisana za južne predele. Južnije od Čačka i Kraljeva i u pitanju su male količine, ispod 10 litara po metru kvadratnom. U ostalim predelima suvo, uz smenu sunca i oblaka”, kaže Ćirković.

Sa prolaskom oblaka, oslabio je i vetar u većini mesta. Vetrovito će i danas biti samo na području Negotinske i Timočke Krajine, gde će biti zabeleženi udari veći od 60 kilometara na čas.

Kada je reč o temperaturi, sreda će biti najsvežiji dan u ovoj sedmici. Maksimalna dnevna biće u intervalu od 23 do 25 stepeni Celzijusa.

Sparno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom: Temperatura do 30°C, za vikend razvedravanje

“U nastavku nedelje toplije i stabilnije. Dugi deo nedelje obeležiće dosta sunčanih sati, malo oblaka i suvo vreme”, kaže Ćirković.

Temperatura će biti u porastu, a novi toplotni talas očekuje se za dane vikenda,  tačnije u nedelju, kada će temperatura ponovo preći 30 podeljak.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Promenljivo #oblačno #ali #stabilnije #temperaturom #25C

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja