NaslovnaRAZONODASveštenik iz Meksika prodaje nekretnine na nebesima

Sveštenik iz Meksika prodaje nekretnine na nebesima

Crkva u Meksiku počela je da prodaje parcele na nebu. Pastor EnToms iz Crkve kraja vremena (Iglesia del Final de los Tiempos) tvrdi da je razgovarao s Bogom 2017. te da je tom prilikom dobio dozvolu i uputstvo za biznis koji je postao hit na mreži. Ako ste uvek sanjali o kućici na oblačiću nakon svoje smrti, sada je možete dobiti za samo 100 dolara po kvadratnom metru!

Da, dobro ste pročitali. Na tržištu nekretnina trenutno se prodaju i parcele na nebu. Meksički sveštenik tvrdio je da je tokom jednog od svojih “posebnih” razgovora s Bogom, dobio instrukcije za prodaju zemljišta na nebu. I tako je krenula prodaja parcela na nebesima koje su, prema rečima EnTomsa, u “neposrednoj blizini Božje palate”.

Brošura s detaljima viralna na internetu

Brošura koja kruži internetom i sada je već viralna prikazuje raskošnu kuću izgrađenu u oblaku, okruženu zlatnim zracima sunca. Pored te nebeske vile, vidimo četvoročlanu porodicu koja radosno gleda u sve te digitalne opcije plaćanja – Visa, MasterCard, Maestro, RuPay, pa čak i Google Pay i Apple Pay. Armando Pantoja, influenser za nekretnine, nazvao je ovu ponudu “najvećim poslom sa nekretninama svih vremena” i primetio da katolička crkva već zgrće milione dolara.

 

A Christian Church is trending online after they announced that they're selling plots of land in heaven for $100 per square meter.

The pastor says he spoke to God and he was granted permission to do this. They have already collected thousands of dollars 👀 pic.twitter.com/jS4rEKSkik

— My Mixtapez (@mymixtapez) June 23, 2024

 

Influenseri o nebeskoj kupovini

“Da li možete verovati? Crkva nudi parcele na nebu za 100 dolara, sa dostupnim planovima na rate. Razmislite gde ćete uložiti svoj novac”, napisao je influenser tHetAllGuItIcOon, koji ima gotovo 70.000 pratilaca na Instagramu.

Još jedan uticajni Afrikanac, Solomon Izang Ašoms, poznat kao Ujak Solomon, takođe je komentarisao ovu kontroverznu ponudu. Iako je ideju nazvao bizarnom, rekao je: “Možete li da verujete? Možete biti vlasnik imanja na nebu… ovi momci su zaista ozbiljni.”

“Sve što rade je da prodru do umova ljudi. Dakle, oni su doveli ovaj posao sa nekretninama do savršenstva”, rekao je Ujak Solomon svojim gotovo 100.000 pratilaca na YouTube-u.

Slična ponuda

Ovo nije prvi put da je neka crkva došla do ovakvo neobične ideje. Pastor iz Ugande, Fred Isanga, poglavar Davidove crkve pravde univerzalne apostolske zajednice, koja se nalazi u Južnoj Africi, stekao je slavu tvrdeći isto 2023. godine.

Kao deo obećanja, pastor Isanga je uspešno prodao “imovinu na nebu” ubeđujući svoje sledbenike da rasprodaju svoju zemlju, životinje i drugu imovinu na Zemlji te taj novac daju njemu. Izgleda da su nebeske parcele hit među vernicima!

Profimedia

 

 

Šta se krije iza sporne “crkve”

Priča je postala popularna među influenserima TikToka i Instagrama, a nekoliko mejnstrim medija je šerovalo to kao legitimnu vest, ne shvatajući da je reč o satiri. Izveštaji su tvrdili da je crkva prikupila milione dolara od 2017. kroz ove nebeske prodaje parcela.

Međutim, Iglesia del Final de los Tiempos je zapravo bila satirična stranica stvorena da kao parodija na eksploatatorske sveštenike. Facebook stranica s ovim nazivom je kategorisana pod ‘Samo za zabavu’, na kojoj se deli duhovit i bizaran sadržaj.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Sveštenik #Meksika #prodaje #nekretnine #nebesima

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja