NaslovnaNAJNOVIJEU delegaciji i poslanik opozicije

U delegaciji i poslanik opozicije


PREDSEDNICA Skupštine Srbije Ana Brnabić danas počinje dvodnevnu posetu Berlinu tokom koje će se sastati sa nemačkim poslanicima i predsednicom Bundestaga Berbelom Bas, a u zvaničnoj delegaciji Srbije prvi put je i jedan opozicioni poslanik – Vladimir Đorđević iz koalicije NADA.

Foto: Tanjug

U delegaciji sa predsednicom parlamenta su i potpredsednice Skupštine Srbije Marina Raguš i Snežana Paunović, šefica delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Biljana Pantić Pilja, šef delegacije u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Milan Radin, poslanik i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Aleksandar Marković, poslanica Srpske napredne stranke Marija Zdravković.

Brnabićeva posetu Berlinu počinje sastankom sa predstavnicima nemačke privrede u koorganizaciji Odbora za istok nemačke privrede i Privredne komore Srbije.

Planirano je da se na tom sastanku pored predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić obrate i direktor Odbora za istok nemačke privrede Mihael Harms, kao i Mihailo Vesović iz Privredne komore Srbije.

Potom će se Brnabićeva sastati i sa predsedavajućim Fondacije Konrad Adenauer Norbertom Lamertom.

Tokom drugog dana boravka u Berlinu, predsednicu parlamenta, pored sastanka sa predsednicom Bundestaga Berbelom Bas, očekuje i radni doručak sa poslanicima.

Potpredsednica Skupštine Srbije i predsednica Odbora za spoljne poslove Marina Raguš će se u Berlinu sastati sa poslanikom SDP-a i predsednikom Odbora za spoljne poslove Bundestaga Mihaelom Rotom, dok će se Snežana Paunović, kako je planirano, sastati sa državnim sekretarom u Ministarstvu za ekonomsku saradnju i razvoj Nilsom Anenom.

BONUS VIDEO: ĐILAS SE RADUJE ZBOG NEVREMENA: Pogledajte kako su se Beograđani davili dok je on bio gradonačelnik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#delegaciji #poslanik #opozicije

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja