NaslovnaREGIONZajedničko delovanje Srpske i Srbije je zaštita srpskog naroda

Zajedničko delovanje Srpske i Srbije je zaštita srpskog naroda

BANJALUKA – Deklaracijom o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda jasno su definisani ciljevi Srpske i Srbije, izjavio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i istakao da je tim dokumentom realizovano sve ono što je dogovoreno na Svesrpskom saboru, održanom 8. juna u Beogradu.

“Naše zajedničko delovanje ima za cilj donošenje odluka koje će zaštiti naš narod, a ne raditi protiv drugih kako to ostrašćeni pojedinci tvrde. To je deo našeg nacionalnog programa koji omogućava jednaka prava svima, ali ne dozvoljava da se od Srba kroz njihovu demonizaciju pravi nekredibilan sagovornik i otvara prostor za ukidanje Srpske i oduzimanja naših prava. Republika Srpska, u okviru prava koja su joj garantovana Dejtonom, nastaviće da se bori za jačanje naših odnosa sa Srbijom, ali i jačanjem svoje autonomije”, naveo je Dodik u intervjuu za Srnu.

Na pitanje da prokomentariše pismo koje je, kako prenose mediji, nemački turista Kristijan Šmit uputio predsedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nenadu Stevandiću, u kojem iznosi svoje mišljenje da Deklaracija sadrži “nekoliko problematičnih zaključaka koju su u direktnoj suprotnosti sa Dejtonskim sporazumom”, predsednik Srpske je odgovorio da osoba koja se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, iako to nije, ima samo jedan problem sa Deklaracijom i Svesrpskim saborom, a to je što jasno i nedvosmisleno Srpska i Srbija kažu da Kristijan Šmit nije visoki predstavnik.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Zajedničko #delovanje #Srpske #Srbije #zaštita #srpskog #naroda

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja