NaslovnaPLANETAAerodrom u Milanu nosiće ime po Silviju Berluskoniju

Aerodrom u Milanu nosiće ime po Silviju Berluskoniju

Glavni aerodrom u Milanu biće preimenovan da nosi ime bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija, izjavio je u petak ministar saobraćaja Mateo Salvini.

Berluskoni, koji je preminuo prošle godine u 86. godini, predvodio je četiri vlade na čelu svoje stranke desnog centra „Forca Italija“ i bio je jedna od najrazličitijih ličnosti u Italiji modernog vremena, piše Rojters.

Govoreći na konferenciji u južnoj Italiji, Salvini je rekao da je uprava civilnog vazduhoplovstva odobrila zahtev regiona Lombardija oko Milana da se aerodrom Malpensa preimenuje u čast Berluskonija, koji je poreklom iz finansijske prestonice zemlje.

Una bella notizia: l’aeroporto di Milano Malpensa sarà intitolato a Silvio Berlusconi.
Proprio oggi il consiglio di amministrazione dell’Enac (Ente nazionale per l’aviazione civile) ha approvato la richiesta fatta da Regione Lombardia un anno fa.

La decisione finale spetta al… pic.twitter.com/MoDa2Mv3dT

— Matteo Salvini (@matteosalvinimi) July 5, 2024

„S obzirom na to da konačna odluka ostaje na ministru saobraćaja, zaista mislim da će se to ostvariti. U znak sećanja na mog prijatelja Silvija, velikog biznismena, velikog građanina Milana i velikog Italijana“, rekao je Salvini, lider desničarske stranke Liga i dugogodišnji Berluskonijev saveznik.

BONUS VIDEO: Ko je bio Silvio Berluskoni

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Aerodrom #Milanu #nosiće #ime #Silviju #Berluskoniju

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja