NaslovnaVESTIDanas toplo i sunčano, temperatura do 31°C

Danas toplo i sunčano, temperatura do 31°C

Pred nama su sve topliji i sunčaniji dani. Ovu nedelju završavamo sa novim toplotnim talasom. Temperatura danas do 31 stepen Celzijusa, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Jul nam je počeo vrlo dinamično sa rekordnom količnom kiše koja je pala u jednom danu. Uprkos tome, prema sezonskoj prognozi, ovaj jul biće nešto suvlji od proseka i veoma topao.

“Srednja jutarnja temperatura biće oko 20 stepeni, dok će srednja maksimalna biti oko 32. Ovaj jul, negde očekivano obeležiće i intezivni i dugotrajni toplotni talas”, rekla je Ćirković.

Kako kaže, upravo jedan takav toplotni talas vidljiv je na najnovijim sinoptičkim kartama.

“Srbija će od danas biti pod uticajem snažnog i prostranog anticiklona, koji će na svojim obodima držati kišonosne oblake dalje od nas bar u narednih 15 dana”, rekla je Ćirković.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

U Srbiji danas sunčano i suvo. Oblaci će biti retka pojava, a sunčanih sati biće znatno više nego juče. U proseku oko 16 sati.

“Upravo zato, UV indeks danas će imati veoma visoku vrednost, čak osam.To znači da, ukoliko ne koristite adekvatnu zaštitu protiv štetinih UV, možete dobiti opekotine za manje od sat vremena. Preporuka je da izbegavate najtopliji deo dana i da koristite kreme sa zaštitinim faktorom, šešire i naočare”, rekla je Ćirković.

Smena sunca i oblaka, temperatura ostaje ispod 30°C: Za vikend preokret

Promenljivo oblačno, ali stabilnije sa temperaturom do 25°C - kada se vraća leto?

Kako dodaje, povremeno osveženje može pružiti jedino vetar, koji će i danas duvati sa severa i severozapada. Njegov intezitet će biti uglavnom slab do umeren.

“Kada je reč o temperaturi, još danas ispod proseka. Maksimalna dnevna od 27 do 31 stepen”, kaže.

Za dane vikenda i tokom sledeće sedmice-meteorološka monotonija. To znači sunčano, suvo i veoma toplo vreme bez kiše. Temperatura će tokom dana biti oko 35 stepeni, dok se tokom noći neće spuštati ispod 20 podeljka. Dakle, očekuju nas tropski dani i tropske noći.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Danas #toplo #sunčano #temperatura #31C

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja