NaslovnaLjUBAV I PSIHOLOGIJAKako navike pred spavanje utiču na vezu

Kako navike pred spavanje utiču na vezu

Spavanje utiče na skoro svaki aspekt našeg života. Od osećaja razdražljivosti do povezanosti sa rakom, srčanim oboljenjima i lošim mentalnim zdravljem.

Ali, da li ste znali da vaše navike spavanja takođe igraju važnu ulogu u uspehu vaših veza?

Od rata za prekrivače do leganja u krevet u različito vreme, postoji čitav niz loših ponašanja pred spavanje koja mogu značiti da ste na putu ka raskidu.

Ovo je pet loših ponašanja pred spavanje koja bi mogla da dovedu vaš ljubavni život u opasnost.

Leđa uz leđa

Zaspati leđa uz leđa je siguran znak da bi vaša veza mogla biti pred pucanjem, jer se parovi mogu osećati nepovezano.

Zato se potrudite da provedete neko vreme zajedno kada uđete u krevet tako što ćete se okrenuti jedno prema drugome, bez gledanja u telefone.

Profimedia

 

Temperatura spavaće sobe

Takođe, istraživanja su pokazala da je temperatura prostorije, problem oko kojeg se jedna trećina parova svađa. Budite saosećajni sa potrebama svog partnera i potražite rešenje koje vas oboje čini srećnim, kao što je odvojeni jorgan ili otvaranje prozora na jednoj strani sobe.

Profimedia

 

Borba za prekrivač

Sledeća borba u spavaćoj sobi, vodi se oko toga ko će preuzeti kontrolu nad pokrivačima. Ako ste vi ili vaš partner ljubitelji jorgana, onda je vreme da nabavite veći ili dva odvojena.

Pixabay

 

Jaz u krevetu

Ako postoji veliki jaz između vas i vašeg partnera, onda biste mogli da rizikujete da se osećate i emocionalno nepovezano.

Dok ste otvoreni sa svojim partnerom da ovako volite da spavate, to ne bi trebalo da ima previše efekta. Nekim ljudima je jednostavno potreban prostor da bi mogli da se isključe i odu u svoj svet kako bi se dobro naspavali.

Različito vreme leganja u krevet

Odlazak u krevet u različito vreme takođe može imati trajan uticaj na vašu vezu. Na taj način, neki parovi mogu iskusiti usamljenost i da ne spominjemo osećaj iritacije ako ih probudi neko ko ulazi u krevet na pola noći.

Freepik

 

Međutim, to bi možda moglo biti dobro rešenje za one koji imaju problema da spavaju sa nekim pored sebe ili za partnera koji hrče.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Kako #navike #pred #spavanje #utiču #vezu

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja