NaslovnaRAZONODAJedna vrsta meda je dobra za kašalj i prehlade, a sasvim drugi...

Jedna vrsta meda je dobra za kašalj i prehlade, a sasvim drugi pomaže kod infekcija

Med je jedan je od najcenjenijih prirodnih proizvoda još od davnina. Nikada ne može da se pokvari, slađi je od šećera i postoji čak 300 vrsta različitog meda. Takođe, veoma je koristan kod lečenja različitih stanja, od ublažavanja kašlja do zaceljivanja rana, a koristan je saveznik i ženske lepote. Med, zanimljivo, ima sličan sastav antioksidansa zdravih za srce kao i spanać.

Studijama je otkriveno više od 600 komponenti u medu koje imaju potencijalno blagotvorno dejstvo na čovekovo zdravlje. Što se tiče sastava ugljenih hidrata dominira fruktoza, zatim glukoza, maltoza i ostali šećeri. Od vitamina najviše ima vitamina B, C, slede kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, natrijum, a obiluje i bioaktivnim komponentama, piše Večernji.

Kada želite da ga koristite za ublažavanje određenih tegoba, morate da znate tačno koja vrsta meda je dobra.

Bagremov med

Svetao, vrlo sladak često se koristi kao dodatak čajevima. Smatra se da ima protivupalno dejstvo, pozitivno utiče na rad jetre i sistem organa za varenje.

Med od žalfije

Prijantog je ukusa, deluje blagotvorno na proces probave, ima antioksidativno delovanje zbog čega ima pozitivan učinak na kardiovaskularni sistem. Pomaže kod zarastanja rana, u borbi protiv prehlade, grlobolje i kašlja.

Med od kestena

Ovaj med je tamne boje, ima posebnu aromu ki pomalo gorak ukus. Odličan je ako imate tegobe kao što su prehlada i kašalj, bronhitis. Bogat je vitaminima B i C.

Livadski med

Med od raznobojnog i mirisnog livadskog cveća. Pomaže u borbi protiv infekcija, bogat je antioksidansima, a koristan i za zarastanje rana.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Jedna #vrsta #meda #dobra #kašalj #prehlade #sasvim #drugi #pomaže #kod #infekcija

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja