NaslovnaVESTIPosle još jedne vrele noći danas do 40 stepeni

Posle još jedne vrele noći danas do 40 stepeni

U Srbiji se i danas, kao i početkom sledeće sedmice, nastavlja toplotni talas, sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 stepeni Celzijusa i uz tropske noći u urbanim sredinama.

U Srbiji je u 8 sati jutros najtopliji bio Beograd sa temperaturom 31 stepen Celzijusa, pokazuju podaci RHMZ. U Zrenjaninu, Kikindi, Kragujevcu, Smedrevskoj Palanci bilo je 29 stepeni, a u Novom Sadu, Loznici, Valjevu i Ćupriji 28 stepeni Celzijusa.

Najsvežije je u Sjenici, gde je izmereno 19 stepeni. U celoj zemlji na snazi je crveni meteo-alarm, koji označava vrlo opasno vreme. U drugoj polovini sledeće sedmice, od 17. jula, očekuje se manji pad temperature i to prvo u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, ali će se i dalje zadržati veoma toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Uprkos manjem osveženju, velika je verovatnoća da će se i nadalje produžiti period sa tropskim danima, u većim urbanim sredinama i tropskim noćima, uz deficit padavina.

Temperatura u većini mesta u Srbiji sinoć u 20 sati je iznad 30 stepeni, a u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu izmereno je 35 stepena.

Za stepen niža temperatura je u Zrenjaninu, Loznici, Ćupriji. U Paliću, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Kikindi, Valjevu, Negotinu, Kraljevu, Kruševcu, Nišu je 33 stepena, pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Zbog izražene vlažnosti vazduha u nekim gradovima subjektivni osećaj je znatno iznad izmerene temperature, pa je tako prema RHMZ, u Novom Sadu subjektivni osećaj trenutno kao da je 42 stepena, a u Loznici i Sremskoj Mitrovici 39.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Posle #još #jedne #vrele #noći #danas #stepeni

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja