NaslovnaREGIONUprava policije Crne Gore pojačala mere obezbeđenja bivšem predsedniku Milu Đukanoviću

Uprava policije Crne Gore pojačala mere obezbeđenja bivšem predsedniku Milu Đukanoviću

Foto: Printscreen/Kurir TV

Uprava policije (UP) Crne Gore saopštila je da je formiran predmet povodom navodnog planiranja atentata na bivšeg predsednika Mila Đukanovića i da je odlučeno da se mere obezbeđenja Đukanovića pojačaju.

RTCG prenosi da je iz UP danas saopšteno da je Agencija za nacionalnu bezbednost u periodu pre, za vreme i nakon medijske objave da se na bivšeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića sprema atentat ostvarivala međunarodnu saradnju u cilju provera zaprimljene informacije, te da oni o predmetnoj informaciji nisu obavešteni po zaprimanju informacije, jer je ista bila u statusu provere.

Iz crnogorske policije su reagovali nakon što su pojedini mediji objavili da je jednom mediju iz kancelarije bivšeg predsednika saopšteno da je bivši predsednik obavestio crnogorske nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat.

Uprava policije je u svom prethodnom obraćanju saopštila da bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović, kao i „određeni međunarodni zvaničnici iz obaveštajne zajednice“ nisu upoznali Upravu policije Crne Gore „da organizovana kriminalna grupa iz jedne susedne zemlje navodno planira da izvrši atentat, u sprezi sa bezbednosnim službama jedne druge susedne zemlje“.

“Nakon medijske objave, u subotu 13. jula 2024. godine u popodnevnim časovima, Uprava policije je dobila odgovarajuću informaciju od strane Agencije. Pri čemu naglašavamo da se verodostojnost informacije i dalje proverava od strane ANB. Odmah po prijemu informacije preduzete su mere i radnje iz nadležnosti policije uključujući i obaveštavanje nadležnog tužilaštva, te je u odnosu na isto formiran predmet. U vezi napred navedenog, imajući u vidu ograničenja koja se odnose na zaštitu tajnih podataka, može se saopštiti da Policija, Tužilaštvo i Agencija za nacionalnu bezbednost sinhronizovano preduzimaju dalje mere i radnje iz svoje nadležnosti”, saopštili su iz Uprave policije.

Dodaju da odlučeno da se mere obezbjeđenja Đukanovića pojačaju.

“Dok traje postupak utvrđivanja predmetnih činjenica i okolnosti, uključujući i njihovu verodostojnost, donesena je odluka da se iz preventivnih razloga pojačaju mere obezbeđenja bivšeg predsednika Crne Gore u odnosu na koje u narednom periodu nije bilo planirano dodatno smanjivanje njihovog obima, kako je to saopšteno od strane pojedinih medija”. zaključuje se.

(Kurir.rs/RTCG/Preneo: N. V.)

Kurir

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Uprava #policije #Crne #Gore #pojačala #mere #obezbeđenja #bivšem #predsedniku #Milu #Đukanoviću

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja