NaslovnaRAZONODAAutomobilista Ralf Šumaher otkrio da je homoseksualac, predstavio partnera

Automobilista Ralf Šumaher otkrio da je homoseksualac, predstavio partnera

Nekadašnji vozač Formule 1 Ralf Šumaher, brat legende ovog sporta Mihaela, na društvenim mrežama objavio je fotografiju na kojoj stoji sa svojim partnerom Etjenom.

„Najlepša stvar u životu je kada imate pravog partnera uz sebe, sa kojim možete da podelite sve”, napisao je 49-godišnji Šumaher čime je odlučio da javno istakne svoju seksualnu pripadnost.

Bivši vozač Formule 1 Ralf Šumaher tako je celom svetu saopštio da je gej, postavši najistaknutiji vozač u istoriji sporta kome je to uspelo. Istovremeno predstavio je i svog izabranika, francuskog poslovnog menadžera Etjena. Šumaher nije dao nikakvu eksplicitnu izjavu, ali potvrda je stigla iz komentara njegove prijateljice, nemačke glumice Karmen Gajs, na njegovu objavu.

 

„Želim da vam kažem o osobi koja igra veoma posebnu ulogu u mom životu. Mnogo godina ga poznajem i volim beskrajno“, napisala je i dodala, kako prenosi Gardijan, da je njen prijatelj danas priznao svoju homoseksualnost čime je oslobođen. Bila je to, smatra, hrabra odluka koja je dugo sazrevala u njemu i sada je on konačno pun samopouzdanja.

 

Ovaj 49-godišnji Nemac vozio je za Džordan, Vilijams i Tojotu u 180 trka F1 između 1997. i 2007. godine, ostvarivši šest pobeda i 27 podijuma. Osim zavidne sportske karijere, ova Šumaherova odluka je značajna po tome što pokazuje u kojoj meri motosport postaje sve prihvatljiviji i raznolikiji, nešto što je F1 uložila zajednički napor da poboljša poslednjih godina. Naime, od početka šampionata 1950. godine, samo dva druga vozača F1 su se deklarisala kao gej- Majk Bojtler, koji je vozio u F1 između 1971. i 1973. godine i Lela Lombardi, Italijanka koja je učestvovala na 17 trka između 1974. i 1976. i ostala jedina žena koja je osvojili bodove u prvenstvu. Lombardi se identifikovala kao lezbejka i bila je u dugoj vezi.

 

Inače, moto trke sada imaju organizaciju Racing Pride koja radi na promociji LGBT zajednice, inkluzivnosti i jednakosti u sportu i široj industriji, koja je osnovana 2019. godine i dobila je podršku od vozača, F1 timova i organizacija kao što je Britanski automobilski trkački klub.

 

Šumaher takođe, da podsetimo, bio u braku. Glumica Kora Brinkman je njegova bivša supruga sa kojom ima sina Davida. 

 


InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Automobilista #Ralf #Šumaher #otkrio #homoseksualac #predstavio #partnera

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja