NaslovnaLjUBAV I PSIHOLOGIJAOdgovorite na 12 pitanja za stabilnu vezu

Odgovorite na 12 pitanja za stabilnu vezu

Stručnjak za bračno savetovanje otkriva 12 ključnih pitanja koja bi parovi trebalo da znaju jedno o drugom nakon pola godine zajedničkog života.

Koliko zaista poznajete svog partnera? Džef Ganter, terapeut za parove iz Portlanda, privukao je pažnju na TikToku objavljivanjem liste stvari koje bi ljudi trebalo da znaju o svojim partnerima.

U svom viralnom videu, Džef ističe pitanja koja smatra suštinskim za razgovor sa partnerom pre potpune predanosti vezi. Naglašava važnost razumevanja partnerovog poimanja uspeha i uticaja porodice na njegov razvoj kao ključne temelje za građenje budućnosti.

Ganter je predstavio sledećih 12 pitanja koja bi parovi trebalo da mogu da odgovore nakon šest meseci veze, napominjući da je “odlično” ako možete tačno odgovoriti na bar devet od njih.

Ovo su ključna pitanja:

Šta ih čini srećnim ili tužnim?

Šta ih najviše inspiriše?

Kako je njihovo porodično okruženje oblikovalo njihovu ličnost?

Šta ih najviše frustrira?

Kakva su njihova duhovna uverenja i kako ona utiču na njihove životne odluke?

Koje su bile prekretnice u njihovom životu?

Šta im je prioritet u životu?

Kako definišu lični uspeh?

Kakvu podršku očekuju kada su pod stresom ili neraspoloženi?

Na koji aspekt sebe su najponosniji?

Šta im odmah može popraviti raspoloženje?

Kako obnavljaju svoju emocionalnu energiju?

Pexels

 

Video je sakupio više od 1.6 miliona lajkova. Neki komentatori su se šalili da ne znaju odgovore na ova pitanja ni o sebi, a kamoli o svojim partnerima.

Ganter je pokušao da ohrabri gledaoce, rekavši: “Ako ne znate ove stvari, nemojte se brinuti – samo pitajte jedni druge. Kao stručnjak za parove, smatram da su ovo važni temelji na kojima želite da gradite vašu vezu.”

Neka pitanja su bila jednostavnija, poput onoga što nasmejava ili rasplače vašeg partnera, dok su druga bila ličnija, istražujući uticaj porodice na njihov razvoj i duhovne stavove.

 

 

Terapeut je naglasio da lista nije konačna i pozvao je gledaoce da dodaju svoja pitanja. Reakcije su bile raznolike – od onih koji su priznali da ne znaju odgovore ni za sebe, do onih koji su smatrali da su pitanja složenija nego što su očekivali.

Komentari su varirali od humorističnih do zabrinutih, sa nekim gledaocima koji su se pitali da li je njihova nemogućnost da odgovore na ova pitanja razlog njihovog samačkog života, dok su drugi izrazili iznenađenje dubinom pitanja, očekujući više površne teme.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Odgovorite #pitanja #stabilnu #vezu

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja