NaslovnaLjUBAV I PSIHOLOGIJAŠest iznenađujućih i naučnih činjenica o orgazmima

Šest iznenađujućih i naučnih činjenica o orgazmima

Orgazmi su vrhunac odličnog seksa: ne morate ih dostići da biste imali sjajno iskustvo, ali svakako mogu biti slatki dodatak kada su dostupni. U čast Nacionalnog dana orgazma, koji se obeležava svake godine 31. jula, hajde da pričamo o orgazmima. Evo nekoliko manje poznatih naučnih činjenica o njima:

1. Ženama prirodno nije teže da dožive orgazam

Iako često čujemo da je orgazam za žene nešto misteriozno i retko, činjenica je da oko 95 odsto žena obično doživi orgazam s lakoćom dok masturbiraju. Problemi s orgazmom među ženama nisu biološki, već kulturni. Seks je kroz istoriju bio uokviren isključivo oko muškog zadovoljstva, a mnoge studije su se fokusirale na muško seksualno zadovoljstvo i disfunkciju, dok je žensko zadovoljstvo bilo zanemareno. Tek u poslednjoj deceniji počeli smo ozbiljno da istražujemo klitoris i njegovu ulogu u ženskom orgazmu.

2. Učenje o vrhuncu pomaže ženama da ga dožive češće

Nedavna studija objavljena u časopisu “Sexual Education” pokazala je da žene koje pohađaju kurs o razlikama u orgazmu muškarca i žene kasnije imaju više i bolje vrhunce. Kvalitetno seksualno obrazovanje zaista može promeniti živote.

Freepik

 

 

 

3. Žene takođe doživljavaju klimaks u snu

Istraživanja su pokazala da 37 odsto žena doživi orgazam u snu do svoje 45. godine, a nedavne studije pokazuju da žene sve više imaju seksualne snove. Tokom REM faze sna, povećava se dotok krvi u vaginu, što može dovesti do noćnog orgazma.

4. Nisu svi orgazmi seksualne prirode

Ljudi su prijavili da doživljavaju orgazam kao odgovor na neseksualne situacije poput turbulencije, pranja zuba, stresa i mnogih drugih. Orgazam se može smatrati ne samo seksualnim ili genitalnim događajem, već i skupom neuropsiholoških procesa.

5. Polovina muževa ne zna kada njihova žena doživi orgazam

Nedavna studija pokazala je da 43 odsto muževa pogrešno shvata koliko često njihove žene doživljavaju orgazam. Postoje fizički dokazi kada osoba sa penisom doživi orgazam (ejakulacija), ali to nije slučaj sa damama. Jedini način da saznate jeste da pitate. I da se nadate da ćete dobiti iskren odgovor.

Profimedia

 

 

6. Stimulacija grlića materice takođe može izazvati kulminaciju

Grlić materice može biti veoma osetljiv deo tela i stimulacija može dovesti do orgazma. Orgazam grlića materice, poznat pod imenom cervikalni orgazam, može se postići tek kada je žena zaista uzbuđena. Ako nije dovoljno uzbuđena, to može biti bolno. Ovaj osećaj se mnogo razlikuje od stimulacije klitorisa jer zapravo potiču iz dva različita nervna sistema. Ovo može potrajati više vremena i vežbe i javiće se samo sa vibratorom, vibratorom ili penisom. Većina žena ih opisuje kao mnogo jači vrhunac.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Šest #iznenađujućih #naučnih #činjenica #orgazmima

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja