NaslovnaVESTIIskopavanje litijuma neće biti sprovedeno ako ugrožava zdravlje ljudi

Iskopavanje litijuma neće biti sprovedeno ako ugrožava zdravlje ljudi

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar poručio je danas, u razgovoru sa građanima, da iskopavanje litijuma neće biti sprovedeno ako ugrožava zdravlje ljudi.

Građane je interesovalo pored ličnih problema u odnosu na rad zdravstvenih ustanova, molbi u cilju rešavanja radnog statusa u pojedinim ustanovama interesovalo i to da li postoji realna opasnost od iskopavanja rude litijuma u našoj zemlji.

Ministar Lončar je tom prilikom naglasio, da niti jedan segment čitavog projekta iskopavanja rude litijum neće biti sproveden, ako na bilo koji način bude ugrožavao zdravlje građana Srbije, saopštilo je ministarstvo.

Sa ministrom Lončar je danas razgovarao i mladić, koji je zbog autoimune bolesti bio nepokretan, a koji nakon teške operacije na Klinici za ortopediju UKCS danas ponovo hoda. 

On je, kako je rečeno, tom prilikom pohvalio čitav tim lekara koji je uspešno izveo zahtevni operativni zahvat i izneo zahvalnost lekarima, ali i ministru i državi Srbiji na unapređenju zdravstvenog sistema, koje danas može uspešno da obavlja i najkomplikovanije operativne procedure.

Takođe, nekoliko građana obolelih od multiple skleroze ministru je izložilo probleme sa kojima se susreću tokom dugogodišnjeg procesa lečenja, a koji se odnose na posebne potrebe svih invalidnih lica (čekanje, neadekvatan odnos pojedinih zdravstvenih radnika, nemogućnost da dobiju usluge odvojeno od ljudi koji nemaju problem invaliditeta.

Ministar zdravlja sa građanima razgovara svakoga petka, od 10 do 12 časova, u prostorijama Ministarstva zdravlja.  

Brnabić posle burne skupštinske rasprave: Očekivala sam da se najviše govori o Deklaraciji, a ne o litijumu

Od početka ove akcije, ministar zdravlja sa svojim saradnicima razgovarao je sa više desetina građana, zaključuje se u saopštenju Ministarstva zdravlja. 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Iskopavanje #litijuma #neće #biti #sprovedeno #ako #ugrožava #zdravlje #ljudi

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja