NaslovnaLjUBAV I PSIHOLOGIJAZašto žena ne kaže da je uznemirena pre nego što eksplodira

Zašto žena ne kaže da je uznemirena pre nego što eksplodira

Mnogi muškarci su se našli u situaciji da ih žena iznenada optuži sa rečenicama poput: “Nikad nisi bio dobar u krevetu“ ili “Oduvek se ponašaš kao kreten.“ Ti muškarci se osećaju povređeno i uznemireno, pitajući se zašto im žena nije ranije rekla o ovim problemima. Verovatno je da su mnoge ženeplaše sukoba zbog prošlosti s ljutim ili nestabilnim roditeljima, ali postoje i drugi razlozi zbog kojih žena može izbegavati da govori o problemima.

Zašto žena izbegava da deli svoje probleme

Strah od sukoba: Neke žene su naučile da izbegavaju sukobe, bilo zbog mirne porodice ili zbog iskustava s ljutitim roditeljima.

Odbrambena reakcija muškarca: Muškarci često reaguju defanzivno na povratne informacije, što ženu obeshrabruje da otvoreno govori o problemima.

Nespremnost za prihvatanje kritike: Ako muškarac ne može da prizna male greške, žena će sumnjati u njegovu sposobnost da se suoči sa većim problemima, poput seksualnog učinka.

Kako se muškarci postavljaju u odnosu na situaciju

Kada muškarac reaguje odbrambeno na male stvari, kao što je zaboravljanje da kupi kafu ili mleko, on šalje poruku da ne može da se nosi sa većim problemima. Okrivljavanje žene ili napadni odgovori, kao što su: “Možda bi bilo bolje da si češće raspoložena,“ samo pogoršavaju situaciju.

Freepik

 

 

Pravi način odgovora

Najbolji način da muškarac odgovori na suptilne sugestije jeste otvorenost i radoznalost. Odgovori poput: “Da li misliš da bi trebalo da pokušamo s više predigre?“ ohrabruju ženu da podeli svoja osećanja i mišljenja. Napadni odgovori s druge strane zatvaraju komunikaciju i ženu čine frustriranom i isključenom.

Posledice izbegavanja razgovora

Kada žena oseti da njen partner nije spreman da prihvati negativne povratne informacije, ona će izbegavati razgovore o važnim pitanjima u vezi. To stvara osećaj zatvorenosti i romantične distance. Ipak, neke teme, poput dece i novca, su previše važne da bi ih se izbegavalo, što znači da će žena istrajati u pokretanju tih razgovora.

Freepik

 

 

Stvorite siguran prostor

Ako želite da se vaša žena oseća dovoljno sigurno da vam da povratne informacije, uključujući i one o seksualnom životu, morate pokazati samopouzdanje i otvorenost za kritiku. Ovo će zadobiti njeno poštovanje i ohrabriti je da bude otvorenija i iskrenija, što može transformisati vašu vezu. Ako je vaša žena odrasla s ljutim i roditeljem, vaša promena će joj pomoći da se izleči i pokaže da veze ne moraju biti opterećene hodanjem na ivici.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Zašto #žena #kaže #uznemirena #pre #nego #što #eksplodira

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja