NaslovnaVESTIEkonomski snažna porodica je garant budućnosti zemlje

Ekonomski snažna porodica je garant budućnosti zemlje

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski istakla je danas, tokom obilaska domaćinstva porodice Violete Stevanović i Jelene Nikolić i opštini Smederevska Palanka, da je ekonomski snažna porodica u Srbiji garant budućnosti zemlje.

Đurđević Stamenkovski, koja je sa ministarkom privrede Adrijanom Mesarović posetila domaćinstva te dve uspešne žene, preduzetnice u opštini Smederevska Palanka, naglasila je da je porodica prepoznata kao nacionalni interes i da je veoma važno da se poveže sa privredom, jer, kako je navela, “nema zdrave nacije bez zdrave porodice i nema ekonomski snažne Srbije bez ekonomske snažne porodice“.

Tanjug/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI/IVAN MILENKOVIĆ

 

 

Ministarke Đurđević Stamenkovski i Mesarović obišle su domaćinstva porodice Violete Stevanović i Jelene Nikolić, koje su primeri uspešnih porodičnih žena preduzetnica sa sela i koje svojim radom i trudom doprinose stvaranju još boljih uslova života cele njihove porodice, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju. 

Kako je navela Đurđević Stamenkovski, porodica Stevanović, u kojoj žive četiri generacije, koje se vole, pomažu i zajedno bave proizvodnjom torti i kolača, pravi je primer međugeneracijske solidarnosti.

Takođe, istakla je i da porodica Nikolić, koja se već generacijama bavi grnčarstvom, tim porodičnim zanatom čuva tradiciju, a imajući u vidu da imaju šestoro dece, pokazuje i da se bore protiv najvećeg izazova naše zemlje, a to je bela kuga.

Ona je naglasila da najveću podršku ove hrabre i vredne žene imaju od svojih porodica i to je ono što ih čini uspešnima i što im  daje snagu da ne odustaju i da idu samo napred. 

Đurđević Stamenkovski: Za četvrto dete roditeljski dodatak 3.180.000 dinara

Đurđević Stamenkovski: Trudnice treba da budu najzaštićenija bića u društvu

Tanjug/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI/IVAN MILENKOVIĆ

 

Navela je i da pored porodice, veliku podršku ženama u njihovim preduzetničkim idejama pruža i njihova država. Podsetila je i na zajednički projekat Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i Ministarstva privrede, kojim se  podržavaju žene preduzetnice iz ruralnih područja u seoskim sredinama i za koji se izdvajaju bespovratna sredstva u iznosu do 500.000 dinara.

Kako je navela, akcenat za ovaj projekat je bio na tome da se prepozna kategorija u našem društvu koja je zapostavljena i kojoj se mora dati podstrek kao čuvaru porodičnih vrednosti, a ta kategorija su upravo žene na selu.

“Naša ideja je od prvog trenutka bila da porodicu vratimo privredi i privredu porodici, da ekonomski osnažimo porodice i da ih učinimo pravim malim pokretačima privrednih aktivnosti u Srbiji. Mislim da je dragoceno što prvi put imamo ovakvu saradnju dva ministarstva i to je jedna novina u delovanju Vlade Srbije iz koje će se iznedriti važni rezultati”, naglasila je Đurđević Stamenkkovski.

Prilikom posete Smederevskoj Palanci, ministarke Đurđević Stamenkovski i Mesarović posetile su i manastir Pinosava.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ekonomski #snažna #porodica #garant #budućnosti #zemlje

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja