NaslovnaLjUBAV I PSIHOLOGIJARaskinite vezu uz minimalne posledice

Raskinite vezu uz minimalne posledice

Raskid veze može biti stresan, ali postoje načini da se nosite sa svojim emocijama koji mogu učiniti proces mnogo manje bolnim nego što bi mogao biti za obe strane. U ovom članku ćete naučiti kako da raskinete s nekim na pravi način, od osvešćavanju svog doprinosa razdvajanju do postavljanja granica za vaše interakcije u budućnosti. Raskid može biti stresan, ali pravilna priprema i empatija mogu učiniti proces manje bolnim za obe strane. Evo saveta kako raskinuti s nekim na pravi način.

Vreme za raskid

Postoje ključni znaci da je možda došlo vreme za prekid vaše ljubavne veze. To su:

stalno neraspoloženje i osećaj da ste nesrećni

konstantna kritika s jedne ili obe strane

prezir koji se otkriva kroz nepoštovanje i umanjivanje partnera

različiti ciljevi u budućnosti

Ako ste stalno nezadovoljni, to je signal da je veza možda dostigla svoj kraj. Razgovarajte sa stručnjakom ako niste sigurni.

Profimedia

 

 

Priprema za razgovor

Pripremite se za razgovor tako što ćete vežbati šta želite da kažete. Izaberite pravo vreme i mesto koje je delom privatno, a delom javno kako biste lakše upravljali reakcijom druge osobe. Izbegavajte razgovor tokom svađe ili nakon nje. Neka vam prijatelj pošalje poruku ili vas nazove nakon 30 minuta u slučaju da vam treba izgovor da prekinete razgovor ako se stvari otimaju kontroli.

Pokretanje razgovora

Počnite razgovor frazom koja signalizuje ozbiljnost teme, poput „Moramo da razgovaramo“. Koristite „ja“ izjave kako biste izbegli svaljivanje krivice i budite jasni i iskreni u svojim osećanjima. Fokusirajte se na ono što vam ne odgovara u vezi, umesto da krivite drugu osobu.

Rukovanje emocionalnim reakcijama

Dozvolite partneru da izrazi svoja osećanja bez prekidanja. Aktivno slušajte i pokažite empatiju. Ne pokušavajte da rešavate ili umanjujete osećanja druge osobe; važno je da im dozvolite da se izraze.

Razgovor o životnim aranžmanima

Ako živite zajedno, razgovarajte o budućim životnim aranžmanima. Pripremite plan za rešavanje zajedničkih finansija, računa i obaveza. Postavite jasne granice u zajedničkom prostoru kako biste olakšali prelazni period.

Profimedia

 

 

Razdvajanje finansija i podela stvari

Napravite listu svih zajedničkih sredstava i obaveza, i podelite imovinu na pravilan način. Uključite neutralnog prijatelja ili arbitra ako je potrebno i dokumentujte sve dogovore kako biste izbegli buduće sporove.

Zajedničko roditeljstvo

Ako delite kućne ljubimce ili imate decu, dogovorite se o raspodeli odgovornosti. Konsistentnost u rutini je ključna za njihovu dobrobit. Pripremite pravne ugovore ako je potrebno.

Oslanjanje na sistem podrške

Osigurajte podršku prijatelja i porodice tokom ovog perioda. Pridružite se grupi za podršku ili potražite terapiju. Uključite se u aktivnosti brige o sebi kako biste očuvali mentalno zdravlje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Raskinite #vezu #minimalne #posledice

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja