NaslovnaZDRAVLJEZaspala sa uključenom klimom, probudila se bolesna

Zaspala sa uključenom klimom, probudila se bolesna

Nakon što je prespavala s upaljenom klimom, Liana je završila u bolnici s upalom krajnika.

Nije glavobolja jedini zdravstveni problem od klime. Spavanje s upaljenom klimom može da izazove i upalu krajnika, tvrdi mlada Britanka koja je hospitalizovana u Turskoj zbog tog zdravstvenog problema.

Liana Foster iz Londona otputovala je u Antaliju, u Turskoj, na porodični odmor početkom ovog mjeseca. Međutim, samo dva dana kasnije, probudila se bolesna.

„Mislila sam da opet imam koronu“

Nakon što je primetila bele tačkice na krajnicima, uputila se u bolnicu gde joj je dijagnostikovan teški tonsilitis, odnosno upala krajnika, prenosi Index.hr.

Na koliko stepeni treba držati klimu

„Doktori su mi rekli da je moje stanje verovatno izazvano ustajalim vazduhom iz klima-uređaja u sobi. Osećala sam se baš loše, nisam mogla ni da jedem ni da pijem. Mislila sam da opet imam koronu“, rekla je Foster.

„Nemojte spavati s uključenom klimom, da se ne biste razboleli kao ja“, upozorila je uz snimak iz bolnice.

Nakon što je tri dana primala injekcije dva puta dnevno, stanje joj se poboljšalo.

Krajnici čine deo prve linije odbrane imunološkog sistema protiv bakterija i virusa koji ulaze kroz usta. Tonsilitis (upala krajnika, gnojna angina) nije sam po sebi zarazan, ali infekcije koje ga uzrokuju, jesu. U većini slučajeva nestane sam od sebe ili uz kratku terapiju antibioticima, ali za ponavljajuće ili teške slučajeve savetuje se operacija uklanjanja krajnika.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Zaspala #uključenom #klimom #probudila #bolesna

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja