NaslovnaVESTINema povređenih, ali se građani pozivaju na oprez zbog gustog crnog dima

Nema povređenih, ali se građani pozivaju na oprez zbog gustog crnog dima

Kako saznaje Euronews Srbija sa terena, danas je u popodnevnim časovima u Šidu izbio požar u fabrici hidro i termo izolacionih materijala “Fragmat S”.

Privatna arhiva

 

Prema nezvaničnim saznanjima požar je ugašen brzom reakcijom vatrogasne službe i nije bilo povređenih.

Kako saznajemo, gorela je bitumenska hidroizolacija u krugu fabrike.

Privatna arhiva

 

Opština Šid saopštila je da je požar lokalizovan, a da su na terenu sve nadležne ekipe Hitne pomoći, Vatrogasno-spasilačkog odeljenja i MUP-a

“Na sreću, nema ljudskih žrtava, a zabeležena je velika materijalna šteta. Na terenu su nadležni istražni organi, kako bi se u što kraćem roku utvrdio uzrok nastanka požara”, piše u saopštenju na Fejsbuku.

 

Upozorenje građanima zbog dima: Potrebno je preduzeti sve mere predostrožnosti

Na osnovu prijave građana, da iz proizvodnih pogona i odžaka firme “Fragmat”, u kojoj je danas u poslepodnevnim časovima izbio požar, izbija i širi se gust dim neprijatnog mirisa, mirisa naftnih derivata i propilena, molimo građane da povećaju stepen lične zaštite sve dok nadležni organi ne utvrde potencijalni stepen ugroženosti, saopštila je opština Šid.

Takođe se navodi da od nadležnih i odgovornih iz firme “Fragmat” još uvek nema povratnih informaciju o vrsti opasnog materijala i gasova koje u kontinuitetu izbacuju u atmosferu, pa je neophodno preduzeti sve mere predostrožnosti.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Nema #povređenih #ali #građani #pozivaju #oprez #zbog #gustog #crnog #dima

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja