NaslovnaLjUBAV I PSIHOLOGIJATri situacije koje sprečavaju pronalazak ljubavi

Tri situacije koje sprečavaju pronalazak ljubavi

“Zašto sam još uvek sama?” Ovo pitanje proganja čak i najsamopouzdanije žene. Niste sami. Ono se javlja kada ste proveli godine ulazeći i izlazeći iz neuspelih veza i konačno dođete do tačke kada želite da odustanete od ljubavi.

Ako postavljate ovo pitanje kao žalbu, poput “Zašto baš ja?”, nećete dobiti zadovoljavajući odgovor. Ali ako ga postavite otvorenog uma i u duhu želje da saznate istinu, to može napraviti razliku između pronalaženja ljubavi svog života i samoće.

Mogla bi postojati tri razloga zašto nemate uspeha u zabavljanju i još uvek ste sami. Jedan ili dva bi se mogli odnositi na vas, ili možda i sva tri. Zato budite nemilosrdno iskreni prema sebi kada ih razmatrate. Možda imate previde koji otežavaju sagledavanje istine o vašoj situaciji.

Ako vas neka od ove tri situacije pogađa, možda imate problema u vezama:

1. Ambivalentni ste prema stupanju u predanu, intimnu vezu

Koliko god mislili da želite partnera, možda vam je teško da napustite svoju zonu komfora samačkog života. Znam da ne mislite da vam je udobno, ali imamo tendenciju da idemo ka onome što nam je poznato.

Freepik

 

Ambivalentnost će vas sprečiti da preduzmete emocionalne rizike neophodne da se dovoljno približite osobi da je volite i pustite da vas voli. To će vas sprečiti da se u potpunosti posvetite pronalaženju partnera i stvara sve vrste podmuklih načina da upropastite svoje veze. Ako se ne suočite s tim, nastavićete da se zaljubljujete u nedostupne ljude ili ćete se upuštati u čin samosabotaže poput preteranog pijenja na prvom sastanku, kao što je pokazano u studiji o ljubavnoj sabotaži iz 2021. godine.

Ambivalentnost će vas navesti da poverujete u sve vrste izgovora i racionalizacija o tome zašto niste sreli pravu osobu, i držaće vas u stanju okrivljavanja umesto preuzimanja odgovornosti.

2. Pronalaženje partnera činite važnijim od pronalaženja sreće

Kliše je, ali istinit: Ne možete se osloniti ni na šta izvan sebe da vas učini srećnim. Ako imate tendenciju da budete negativna žena koja uvek vidi čašu kao polupraznu, ništa se neće promeniti kada pronađete pravu osobu i venčate se.

Freepik

 

Da, možda ćete imati nekoliko meseci opijenosti dok ste još uvek u medenom mesecu veze. Ali uskoro, kako opijenost prolazi i počnete da vidite stvarnu osobu sa svim njenim nesavršenostima, više nećete moći da dobijete dozu sreće, kao što je prikazano u studiji iz 2020. godine. Vaš negativan stav će se ponovo uvući i bićete zaglavljeni u osećanju bede.

3. Ne cenite sebe dovoljno da postavite granice

Svaka veza u koju ulazite zahteva neki oblik granica. Bilo da je u pitanju vaš frizer, lekar ili majka, postoje “pravila” koja se podrazumevaju u svakom odnosu, kao što je pokazano u antropološkim istraživanjima iz 1999. godine.

Ako dozvolite ljudima da krše pravila koja su vam potrebna da biste se osećali sigurno i voljeno, završićete emocionalno nesigurni i puni ogorčenosti. Granice, kao i disciplina, stvaraju slobodu. Ako nemate standarde u svojim odnosima, na milosti ste tuđeg lošeg ponašanja.

Freepik

 

“Zašto sam još uvek sama?” je dobro pitanje koje treba sebi da postavite i ne bi trebalo da se plašite odgovora. Suočavanje sa onim što vas je sputavalo je jedini način da krenete napred ka ljubavi koju želite, piše Your Tango.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Tri #situacije #koje #sprečavaju #pronalazak #ljubavi

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja