NaslovnaRAZONODANa dnu mora u Aljasci pronađeno misteriozno ‘zlatno jaje’

Na dnu mora u Aljasci pronađeno misteriozno ‘zlatno jaje’

Naučnici su iznenđeni i za sada nemaju odgovor šta su pronašli u dubinama Aljaske. Upravo činjenica da nemaju odgovor dala je povod pristalicama teorija zavere da iznose razne teorije. Povod za raspravu na društvenim mrežama je činjenica da je u dubinama Aljaske, pre nekoliko meseci, pronađena neobična kugla širine oko deset centimetara koja je pričvršćena za stenu. Istraživači su ostali zbunjeni i nisu sigurni što su tačno otkrili. Snimci na društvenim mrežama pokazuju trenutak kada su istraživači prvi put primetili kuglu i očigledno izraženu dilemu o čemu se konkretno radi.

Istraživači su se našli u podmornici NOAA Ocean Exploration te su istraživali dubine Aljaske, kada su naleteli na misterioznu zlatnu kuglu. Na snimku se vidi kako je jaje vidljivo praktički s površine, što je, naravno, zaintersovalo naučnike, ali i ljude sklone teorijama zavere.

Jedan naučnik je prilikom otkrivanja zlatnog jajeta uzviknuo:„Nemam pojma što bi ovo moglo biti”, dok je drugi dodao: „Izgleda da ima veliku rupu u sebi, kao da je nešto pokušalo ući ili izaći.”

Ono što ovu kuglu čini posebno intrigantnom je činjenica da je bila sama i bez ikakvih sličnih objekata u okolini. Ako bi se radilo o nekoj vrsti jajeta, kako su neki naučnici u početku spekulisali, logično bi bilo očekivati grupaciju sličnih objekata na istom mestu.

Iako ovo otkriće spada među neobičnije naučni pravac, prevladava mišljenje da bi kugla mogla biti jaje iz kojeg se nešto izleglo.

Keri Hovel, stručnjak za ekologiju dubokog mora sa Univezritetu u Plimutu u Velikoj Britaniji, dala je svoje viđenje za „Gardijan”.

„Pretpostavljamo da se radi o jajetu zbog njegove teksture. Deluje mesnato i nema očitu anatomiju. Rupa sugeriše da je nešto ušlo ili izašlo iz njega. Međutim, nije nalik niti jednom jajetu koje sam dosad videla. Nepoznato je čije bi jaje moglo biti, ako se uošte radi o jajetu. Ono je prilično veliko, definitivno ne pripada maloj ribi. To je velika stvar,” zaključila je Hovel.

Teroričari zavere pak smatraju da je reč o nekom eksperimentu koji je povezan za tajnim istraživanjem gde je navodno napravljena riba ubica koju će koristiti vojska u vojnim operacijama. Neki drugi su otišli toliko daleko da su, u tablodinim novima, zaključili da je se nepoznata vanzemaljska rasa iskrcala i da se već izlegla iz jajeta.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#dnu #mora #Aljasci #pronađeno #misteriozno #zlatno #jaje

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja