NaslovnaRAZONODATajna Amerikanke pronađene u šumi

Tajna Amerikanke pronađene u šumi

Lalita Kayi, 50-godišnja Amerikanka, pronađena je vezana za drvo dok je zapomagala u šumi u zapadnoj indijskoj saveznoj državi Maharashtra, prenosi „Džerzalem post”. Navodno nju je posle bračne svađe vezao muž koji je posle toga nestao i za kim traga policija.

Ona je slučano otkrivena u gustim šumama okruga Sindhudurg nakon što su je čuli pastiri koji su se brinuli za stoku. Da bi mogla da viče ona je posle nekoliko dana, po njenoj priči, uspela iz usta da izbaci krpu. Navodno je tamo provela 40 dana, prenosi „Džerzalem post”.

Kada su čuli zapomaganje pastiri su pozvali policiju koja je posle skoro sat vremena uspela da preseča debeo lanac kojim je bila vezana za drvo i spasila je.

Kayi, koja je bila prekrivena lišćem, prljava i potpuno iscrpljena, prevezena je u bolnicu. Njeno fizičko zdravlje od tada poboljšalo, a početkom ove nedelje je premeštena u psihijatrijsku ustanovu radi dalje obrade i veštačenja. U pisanom izveštaju koji je ova žena dala policiji zapisano je da ju je njen suprug „vezao i ostavio u šumi da umre bez hrane ili vode”.

Ipak, i desetak dana nakon što je spašena, mnoga pitanja ostaju bez odgovora. Recimo, kako su došli do prašume, ako su se svađali pre toga da li je sve ovo što je navodno uradio njen muž bilo sračunato ili je bilo u afektu.

Lokalci kažu da je imala sreće što je pastir tog dana odabrao mesto blizu nje kako bi pustio stoku. Šuma u kojoj je otkrivena je ogromna i inače bi mogli proći dani bez da je itko čuo njezine krikove za pomoć.

Policija ju je prvo odvela u lokalnu bolnicu pre nego što su je prebacili u bolnicu u susednoj saveznoj državi Goa.

„Za sada je njeno zdravlje stabilno”, rekla je direktorka bolnice doktor Sanghamitra Phule za BBC.

„Uzima lekove, jede i komunicira. Ako nešto želi, može to tražiti.  Zna samo engleski jezik.”

Svoju verziju događaja nesretna žena napisala je na komadu papira. Lokalna policiju je izvestila da je registriran pokušaja ubistva i da je u toku intenzivna potraga za njenim suprugom.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Tajna #Amerikanke #pronađene #šumi

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja